Darálthús krumplipüré-kupakkal

2010-09-16

sponsored links

Hogy mi lehet ennek az ételnek a normális neve??? FOgalmam sincs. Cook it schnell &raffiniert címû könyvbõl származik a recept. Mondjuk azt nem tudom, hogy ez hol gyors? :))

Hozzávalók:

  • 1,5 ek olaj
  • 1 nagy hagyma finomra vágva
  • 1 sárgarépa finomra vágva
  • 8 fokhagymagerezd
  • 750 g birka darált hús - helyette én fél kiló marha-disznó vegyeshúst használtam
  • 400 ml olasz paradicsomszósz - na, ez nem volt itthon, úgyhogy belenyomtam egy fél tubus sûrített paradicsomot - olyan 150g, meg valamennyi vizet
  • 300 ml marhaalaplé
  • 80 dkg krumpli, nagy darabokra vágva
  • 3 dkg vaj
Elkészítése
A felaprított hagymát és répát az olajon dínszteltem pár percig, majd hozzányomtam 2 gerezd fokhagymát is. 1 perc múlva ráborítottam a húst és nagy lángon pirítottam. Ekkor jött rá a paradicsom és a marhaalaplébõl 250ml. Lefedve párolódott kb. fél órán át, majd levettem a fedõt és besûrítettem. Bár a recept nem ír sót, azért én sóztam.
Közben meghámoztam, felvágtam a krumplit és a maradék fokhagymával sós vízben megfõztem. Leszûrtem, krumplinyomóval összetörtem (a fokhagymát is), megsóztam, hozzáöntöttem a maradék húslevest, a vajat is belekevertem. A husit a vicc kedvéért kis tálkákba osztottam, a tetejére halmoztam a krumplipürét, és a 200 fokra elõmelegített sütõbe toltam. Addig sütöttem, míg a krumpli el nem kezdett pirulni.
Noshát, ennyi krumpli nekünk kevés hozzá. És túl húsos, egy kis zöldség még jó tenne neki, talán egy kis padlizsánt el tudok képzelni a püré alá...


Folytats a blogon ... azenkonyham.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s