Darált hússal töltött sült alma

2010-10-24

sponsored links

Tegnap este gyors és finom vacsora készült, különleges ízkombinációval.

Hozzávalók: 50 g rizs, 4 savanykás (bió)alma, 200 g darált hús, 1 ek olaj, 250 ml víz, 1 húsleveskocka, 2,5 dl fehérbor.

Photobucket

A rizset a szokásos módon megfõztem, a darált húst kis olajon megpirítottam, felöntöttem a vízzel és a leveskockával ízesítettem. Amíg rotyogott, levágtam az almák kalapját, kikapartam a belsejét és felaprítottam. A megfõtt húshoz töltöttem a rizset, a kikapart alma felét (a másik felét megették a fiúk), kicsit utánafûszereztem, majd megtöltöttem vele az almákat. Rátettem a kalapjukat, hõálló tálba tettem, aláöntöttem a (félszáraz) fehér bort, és elõmelegített sütõben, kb. 200 fokon fél óra alatt készre pároltam.

Photobucket

Amit viszont NE csináljatok utánam: sütés közben, fõleg ha nem állítjátok be a sütõ idõzitõjét, NE nézzetek tv-t, mert ez lesz az eredmény... :))
Photobucket

Forrás: Kiskegyed konyhája, 2008 november.


Folytats a blogon ... ticsiandi.freeblog.hu/archives/2010/1...

sponsored links

Keres?s