Dagasztás nélküli kenyér
sponsored links
Az eredeti recept a errõl a blogról való. Már többször megsütöttem.
Hozzávalók:
250 ml joghurt
460 ml langyos víz (fontos, hogy a két folyadék együtt 710 ml legyen)
1 tasak Dr. Oetker szárított élesztõ
1,5 evõkanál só - vagy ízlés szerint (az eredeti receptben 2 evõkanálnyi szerepel, nekem kicsit sósnak tûnt)
820 g kenyérliszt (vagy sima finom fehérliszt)
ízlés szerint magvak (én 2 evõkanál napraforgómagot és 2 evõkanál lenmagot tettem)
A joghurtot és a vizet elkeverjük. Hozzáadjuk az élesztõt. Pár percet hagyjuk állni. Utána hozzáadjuk a lisztet, sót, magvakat. Összegyúrjuk csak annyira, hogy ne legyenek száraz lisztes részek benne. Kelesztõtálban letakarva szobahõmérsékleten hagyjuk állni 12 órát. (Pl. este öszeállítjuk, reggel sütjük.)
Azután lisztezett táblára borítjuk a tésztát -- én kétfelé veszem, és két ...