Céklás,édesburgonyás saláta
sponsored links
Kedvenc salátáink egyike ez is....cékla,édesburgonya és csicseri--ez csak jó lehet.Elkészítése egyszerû kategória--nagyon finom...köretnek,de magában --vegáknak is tökéletes.
Grillezésnél nélkülözhetetlen.
Hozzávalók a képen látható mennyiséghez.../nagy adag/
- 2 zacskó fõtt cékla...kockázva
- 1 db édesburgonya...tisztítva..kockázva
- 3-4 gerezd fokhagyma szelve,só,bors olaj,balzsamecet,
- Fél zacskó FETA morzsolva
- só,bors,chili,metélõhagyma,balzsamecet
- 1 doboz csicseriborsó
- 1 lilahagyma
A fõtt,kockázott céklát olajon a fokhagymával kicsit megsütöm,félreteszem,ízesítem.A tisztított kockázott édesburgonyát olajban kisütöm,pár perc alatt készen van.Összekeverem a kisült céklával,balzsamecettel ízesítem.
A lilahagymát kockázom,olajon kicsit megfonnyasztom,rádobom a lecsöpögtetett ,átmosott csicserit,sóval,borssal,balzsamecettel ízesítem.
Egy nagy tál közepébe öntöm a csicserit,salátával körberakom,mellé pedig a céklás,édesburgonya...Fetasajt morzsa,ribizli és parmezán golyók kerülnek.
Isteni finom...... magában is egy pirítóssal mennyei.
Jó étvágyat kívánok...MARI