Currywurst, a n?met streetfood
sponsored links
?vekkel ezel?tt mikor ?csik?m egy ny?ri nyelvtanfolyamon volt N?metorsz?gban, amikor hazaj?tt egyik nap k?z?lte, hogy ? fog f?zni. K?v?ncsian v?rtam az eredm?nyt, mit fog alkotni nek?nk, mert akkoriban m?g nem s?r?n ?llt neki egyed?l f?zni (ez m?ra jelent?sen v?ltozott, ?s szuper ?teleket tud ? is alkotni). El?nk t?lalta ezt a csod?san f?szeres ?s v?gtelen?l egyszer? ?telt, ami vill?mgyorsan elk?sz?l, de ann?l extr?bbnak n?z ki.
Az ?vek sor?n sokszor, sokf?lek?ppen elk?sz?tettem m?r, a f?szerek ar?nyaival j?tszadozva, ?s mostanra megsz?letett az a verzi?, ami a feln?tteknek is kell?en pik?ns, a gyerekeknek viszont nem t?lzottan cs?p?s. A gyerekverzi?t grillkolb?sz helyett ak?r virslivel is k?sz?thetitek, tal?n ?gy m?g megnyer?bb sz?mukra, b?r a mieink a sajtos grillkolb?szt kifejezetten szerett?k, feln?tteknek pedig vegyetek chilis v?ltozatot.
Hozz?val?k:
1 csomag (6 sz?l) grillkolb?sz
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg ketchup
1 ek. s?r?tett paradicsom
1 ek. worchester sz?sz
3 ek. tokaji balzsamecet (helyettes?thet? feh?rborecettel)
2 tk. curry
2 tk. m?z
s?
frissen ?r?lt bors
a t?lal?shoz:
s?lt krumpli
ropog?s hagyma
Elk?sz?t?si id?: 30 perc
A lilahagym?t apr?ra v?gom, a fokhagym?t ?tt?r?m, majd kev?s olajon mind a kett?t lepir?tom. Hozz?adom az ?sszes t?bbi hozz?val?t: a ketchupot, a s?r?tett paradicsomot, a worchester sz?szt, a balzsamecetet, a curryt, a m?zet, majd s?zom ?s borsozom ?zl?s szerint ?s 10-15 perc alatt ?sszef?z?m a sz?szt. A felkarik?zott kolb?szokat visszateszem a m?rt?sba, ?ppen csak ?tmeleg?tem, majd a s?lt krumplival t?lalom, a tetej?t megsz?rom ropog?s hagym?val.