Cuq Le Chateau- Varázslatos Vacsorák 1.

2010-09-10

sponsored links

Cuq Toulza (ejtsd: kük) a nyugalom és a béke szigete, Dél- Franciaországban, Toulouse-tól körülbelül 40 kilométerre.
Egy csodálatos hotel vár bennünket, mely a 18. században még egyházi épület volt, késõbb afféle faluközpont, mígnem a falu lejjebb költözött, és a dombtetõn csupán ez az épület, egy templom és pár ház maradt.
Egy igazán mozgalmas, utazásokkal teli nyár után elmondhatom, ha kizárólag ide jutottam volna el, akkor is boldog lennék...
Bár az ideút kissé macerás- Budapest ->Párizs CDG (fúdeutálom ezt a repteret...=mindig rohanás egyik terminálról a másikra) -> Toulouse ( az egyikünk bõröndje nem érkezett meg)-> autóbérlés-> 40 km vezetés-> Cuq Toulza- de a látvány, a hangulat, a vendéglátás, a francia kedvesség és elegancia mindenért kárpótol.
Na és az ízek...
Megérkezésünkkor az egyik tulajdonos udvariasan közli, hogy a vacsorát a teraszon szolgálják fel, pontban 8 órakor este.
Még van idõnk körülnézni, a szobába elsõ látásra beleszeretek ( nem egy személytelen Holiday Inn- típusú, hanem nagyon barátságos vidéki stílusú, egybõl otthon érzem magam, és van vízforraló és kávé is...) a többszintes kertben sétálunk, megtaláljuk a medencét, és gyönyörködünk a virágokban, növényekben, pillangókban, és hallgatjuk a csendet, illetve a bogarak zsizsegését, és a madárdalt.
Összeismerkedünk a kutyulival és a cicával.
Idõzünk egy kicsit a társalgóban, csodálatos, tele szebbnél szebb könyvekkel, porcelánnal, textilekkel, melyek mind a tulajdonosok sajátjai.



Naplemente elõtt a négyfogásos vacsora elõétel elõtti elõételével kezdünk:

Fetával töltött leveles tészta
 ( mint megtudom, franciául "fueillete")
Az egyik tulajdonos görög, így mindig van valami görögös beütés a vacsorákban...
Spárgamousse lila virággal díszítve


Az elõétel:
Zöld spárga pármai sonkával, parmezánnal és lágy tojással, hollandi mártással tálalva



Fõétel:

Csirketagine ananásszal és olajbogyóval, köretként quinoa, párolt zöldbab és édes sárgarépa



A desszertrõl már nem készítettem fotót, közben lement a Nap...
De Créme brulée volt piros bogyós gyümölcsökkel.

Bor: Rosé Gauillac
Zene: Andrea Sol

Pierre-Ph. ugyan mondta vacsora elõtt, hogy innen nem érdemes elmenni és más étteremben vacsorázni, ezt akkor nem értettem igazán, de ezután  természetesen eszem ágában sincs elmenni az amúgy igen színvonalas helyi éttermekbe...és ezt a következõ esték csak megerõsítik...
Posted by Picasa

Folytats a blogon ... jajdefinom.blogspot.com/2010/09/cuq-l...

sponsored links

Keres?s