Cukormentes, p?rolt lila k?poszta
sponsored links
S?lt h?sok, hagym?s t?rtkrumplik, hurk?k, kolb?szok elmaradhatatlan kell?ke ?. Lila hagym?val, alm?val k?sz?lt ol?va olajon, term?szetes ?des?t?vel. Ez sem nem v?lik ki, nem ropog a fogunk alatt ?s gyomorprobl?m?t sem okoz. Fogyaszd b?tran ak?r mag?ban is, mert nagyon eg?szs?ges! Ha dobozk?ba teszed, hossz? ideig eltarthatod a m?lyh?t?ben is. Amikor enn?d, kiveszed ?s a mikr?ban megmeleg?ted. :)
Hozz?val?k:
1 kis fej lila k?poszta vagy egy nagynak a fele (kb. 1 kg)
1 alma
1 lila hagyma
ol?va olaj
bab?rlev?l
k?m?nymag
alma ecet
Norbi lowely sweet foly?kony ?des?t?
Az eredeti recept szerint minden alapanyagot v?kony, hossz? cs?kokra kell v?gni.
Tapasztalatom szerint: a hagym?t apr? kock?kra v?gjuk ?s ol?va olajon megfuttatjuk. A k?poszt?t a torzs?j?t?l megfosztjuk ?s v?kony cs?kokra v?gjuk (hossz? cs?kokat is daraboljuk, ne maradjon benne hossz? darabka), bes?zzuk ?s kicsit ?llni hagyjuk. Ha kell a levet kifacsarjuk bel?le, nekem nem engedett levet.
A hagym?ra r?dobjuk a kifacsart k?poszt?t ?s egy?tt ?tforgatjuk az olajon. Az alm?t is kis kock?kra v?gjuk, a hagym?s k?poszt?hoz hozz? dobjuk. f?szerezz?k k?m?nymaggal, p?r szem bab?rlev?llel ?s kb. 1 dl v?zzel felengedj?k. Fed? alatt kb. f?l ?r?t p?roljuk, k?zben id?nk?nt megkeverj?k. L?tni fogjuk, amikor esik ?ssze a k?poszta. Amikor megp?rol?dott (ne legyen teljesen puha, egy picit haraphat?nak kell lennie), ?des?tj?k az ?des?t?vel ?s picit meglocsoljuk az alma ecettel. Ha kell m?g ut?lag s?zzuk. K?stolni kell addig, ameddig a k?v?nt ?desk?s-ecetes-s?s ?zt el nem ?rj?k. Term?szetesen ez egy?ni.