Cukormentes mascarpon?s gesztenyetorta
sponsored links
Emili els? sz?linapi tort?ja. Sok k?s?rletez?s el?zte meg, mire elk?sz?lt. A vend?gek illedelmesen megett?k (?k nincsenek hozz?szokva a cukormentes ?zekhez), az ?nnepeltnek kimondottan ?zlett :)
Cukormentes mascarpon?s gesztenyetorta
Hozz?val?k:
A t?szt?hoz (24 cm-es tortaform?hoz):
4 toj?s
4 ban?n (vill?val ?sszet?rve)
320 g liszt
2 te?skan?l sz?dabikarb?na
125 g ?fonya
A kr?mhez:
750 g mascarpone
750 g gesztenyemassza (100%-os)
500 g fagyasztott meggy
Elk?sz?t?s:
- A t?szt?hoz habosra verj?k a toj?sokat, majd hozz?keverj?k a t?bbi hozz?val?t is (kiv?ve az ?fony?t).
- A v?g?n laz?n belekeverj?k az ?fony?t, majd megfelezve k?t, s?t?pap?rral kib?lelt tortaform?ban 180 fokon, kb 25-30 perc alatt megs?tj?k. Ha nagyon elkezd pirulni a teteje, aluf?li?val takarjuk le.
- A kr?mhez kikeverj?k a mascarpon?t, hozz?adjuk a kiolvasztott gesztenyemassz?t.
- A kr?m 1/3-?t f?lretessz?k, ez ker?l majd a torta tetej?re ?s oldal?ra.
- A t?bbi kr?mhez hozz?keverj?k a kimagozott, kiolvadt meggyet a lev?vel egy?tt (ett?l lesz sz?p r?zsasz?nes sz?ne).
- A k?t tortalapot megt?ltj?k a meggyes gesztenyekr?mmel, majd k?rbe bevonjuk a marad?k gesztenyekr?mmel.
- P?r ?r?ra (ak?r eg?sz ?jszak?ra) h?t?be tessz?k.