Cukkinis lepény - Budincã de dovlecei
sponsored links
Cukkinis lepény
Hozzávalók 4 személyre: 1 cukkini, 2 zöldhagyma(vagy 1 kisebb hagyma), 8 dkg vékony szelet sonka, 4 tojás, 2 evõkanál tejföl, 4 evõkanál liszt, ? teáskanál sütõpor, petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, héjastól, nagylyukú reszelõn lereszeljük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, majd összeforgatjuk a sütõporral elvegyített liszttel. A tojásokat felverjük a tejföllel, sózzuk, borsózzuk, majd a cukkinis keverékre öntjük és összekavarjuk. A masszát sütõpapírral bélelt, kisméretû tepsibe öntjük, közben helyenként 1-1 összecsavart sonkaszeletet teszünk. 175 fokon, 25-30 percig sütjük.
Budincã de dovlecei
Ingrediente: 1 dovlecel zucchini, 2 cepe verzi(sau 1 ceapã micã), 80 g felii sub?iri de ?uncã, 4 ouã, 2 linguri smântânã, 4 linguri fãinã, ? linguri?ã praf de copt, frunze de pãtrunjel, sare, piper.
Prepararea: Dovlecelul se spalã, se dã pe rãzãtoarea cu gãuri mai, cu coajã cu tot. Se pune într-un castron, se adaugã ceapa ?i frunzele de pãtrunjel mãrun?ite, se presarã fãina ?i praful de copt ?i se amestecã. Ouãle se bat cu smântâna, se asezoneazã cu sare ?i piper, se toarnã peste amestecul de dovlecel ?i se amestecã. Compozi?ia ob?inutã se toarnã într-o tavã de 20-25 cm, tapetatã cu hârtie de copt, se coace 25-30 minute la 175 grade.