Cukkinis frittata-falatkák zöldsalátával

2010-10-31

sponsored links

Lehet egy könnyû ebéd, vagy akár kiadós reggeli, vacsora.
Nagyon kellemes a kívül ropogós, belül lágy, krémes állag, nálunk egyértelmûen befutó lett a recept.
Sosem fõzök újságból, ez kivételes alkalom volt: az Éva magazin ehavi száma bujtott fel erre a hirtelen felindulásból elkövetett fõzésre. Én meg tovább bujtalak titeket! :)


Cukkinis frittata-falatkák zöldsalátával

Hozzávalók: 2 kis cukkini (50-60 dkg együtt), 4 M-es méretû tojás, 12 dkg liszt, 1 csapott tk só, frissen õrölt bors, 15 dkg reszelhetõ sajt (trappista, eidami...), olívaolaj, 1 citrom, nagyszemû tengeri só, 4 adag saláta (ízlés szerint összeválogatott salátalevelekbõl és zöldségekbõl), 1 csomag mini mozzarella
Elkészítés: A cukkinit megmossuk, héjastul finomra reszeljük és papírtörlõn leszárítjuk.
A tojásokat kikeverjük a sóval, ízlés szerinti mennyiségû borssal, liszttel. Hozzákavarjuk a cukkinit és reszelt sajtot.
2 nagy serpenyõben kevés olajat forrósítok, evõkanálnyi adagokat teszek bele a masszából és kis lángon mindkét oldalukon aranybarnára sütöm a falatkákat. Papírtörlõre kiszedem õket.
4 tányérra szétosztom a salátát. A megmosott citromot hosszában elfelezem. Az egyik felét négy gerezdre vágom és a tányérokra helyezem -érdemes ezekbõl facsarni egy kevés citromlevet a tojásra, nagyon finom lesz vele. A másik fél citromot kifacsarom és 2 nagy csipet tengeri sót feloldok benne. Ezzel és olívaolajjal öntözöm meg a salátát és rászórom a mozzarellát.
Végül a frittata-falatkákat is a tányérra teszem és kezdõdhet a lakoma!

Folytats a blogon ... mamihami.blogspot.com/2010/10/cukkini...

sponsored links

Keres?s