Cukkinis falatkák
sponsored links
Szerintem mindig érdekes úgy fõzni, illetve bármilyen kaját készíteni, hogy adottak az alapanyagok. (Még akkor is, ha csak néhány anyag kötelezõ és mellé más is kerülhet.) Jó sok éve volt már, éppen csak kezdtünk megismerkedni a külföldi tévéadókkal - kábeltévé, AM-mikro és társai jóvoltából - és néztük lelkesen azokat, még úgy is, ha az adás nyelvét nem értettük "kristálytisztán". Abban az idõben volt valamelyik (sajnos nem emlékszem, melyik) német adón egy olyan fõzõs mûsor, amiben két szakács versenyzett, egy szép kosárban kapták meg a hozzávalókat, és azokból alkottak valamit. Késõbb már magyar mûsorban is volt olyan kedves szakácsunk, aki egy dobozban kapott ezmegazból készített kiváló ételeket. A lényeg, hogy szerintem jó játék az ilyen.
Most a "játszótársak" által megadott hozzávalók: cukkini, sajt, hal (a halat nem tûrõknek hús), és az érdekesség kedvéért aszalt paradicsom. Azt gondolom, ilyenkor az embernek elkezd pörögni a fantáziája, és vagy nagyon hamar kitalál valamit, vagy már annyira nem is érdekes... Persze ez az én stílusom, biztosan van olyan is, aki jó alaposan meggondolja, megtervezi, és így jut nagyszerû eredményre. A módszer mindegy, a lényeg az eredmény.
Nekem az elsõ, ami eszembe jutott, valamiféle ...