Cukkini kr?mleves
sponsored links
A ny?r egyik sl?ger z?lds?ge vitathatatlanul a cukkini. Legal?bb is n?lunk mindenk?pp, mivel el?g sok terem a kert?nkben. Mi ilyenkor a cukkinit is cukkinivel essz?k. Bevallom, levest most f?ztem bel?le el?sz?r - ?s biztos elcs?pelten hangzik -, de nem utolj?ra. Alig n?h?ny hozz?val?b?l, gyorsan, egyszer?en, laktat?, nagyon finom levest k?sz?thet?nk. Ehetj?k leh?tve vagy melegen is, ?s t?lalhatjuk pir?tott keny?rkock?kkal.
Hozz?val?k:
50 dkg cukkini (megh?mozva)
4 dl h?sleves alapl?
1 k?zepes fej v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. f?l dl olaj vagy m?s zsirad?k
1,5 dl tejsz?n
1 s?rgar?pa
s? ?zl?s szerint
?r?lt fekete bors ?zl?s szerint
friss vagy sz?r?tott bazsalikom ?zl?s szerint (elhagyhat?)
A S?TEM?NYES K?NYVEM megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A megtiszt?tott, megmosott hagym?kat apr?ra v?gjuk.
- A megmosott, v?konyan megh?mozott cukkinit ?s s?rgar?p?t kis kock?kra v?gjuk.
- Egy l?basban felforr?s?tjuk az olajat (zsirad?kot), beletessz?k a v?r?shagym?t ?s k?zepes l?ngon ?vegesre p?roljuk. Amikor a hagyma m?r ?veges, csak akkor adjuk hozz? a fokhagym?t - tov?bb p?roljuk egy?tt egy picit.
- Hozz?adjuk a cukkinit ?s a r?p?t, majd fel?ntj?k a h?sleves alapl?vel - puh?ra f?zz?k a z?lds?geket. K?zben ?zl?s szerint f?szerezz?k az apr?ra v?gott bazsalikommal, s?val, borssal.
- Ha a z?lds?gek megpuhultak, levessz?k a t?zr?l a l?bast, botmixerrel p?r?s?tj?k a levest.
- Visszatessz?k a t?zre, belekeverj?k a tejsz?nt ?s ?sszeforraljuk.
- T?lalhatjuk pir?tott keny?rkock?kkal.
J? ?tv?gyat!