Csülkös körömpörkölt
sponsored links
Van egy étel, amit a kis családom nem igazán kedvel, de én nagyon szeretem. Igaz elég ritkán, de a saját kedvemért elkészítem. Természetesen ilyenkor a család mást kap, én meg pár napig örömmel falatozhatom ezt a nem épp diétás fogást. Ha az idõ engedi, bográcsban még ízletesebb a végeredmény, de így is nagyon finom.
Hozzávalók 4-6 személyre:
*50 dkg sertésköröm
*50 dkg sertéscsülök
*2 nagy fej vöröshagyma
*2 púpozott evõkanál zsír
*2 nagyobb paradicsom
*1 nagy fehér paprika
*1 kk só
*0,5 kk õrölt bors
*1 púpozott tk fûszerpaprika
*1 tk csemege paprikakrém
*2 gerezd zúzott fokhagyma
A megtisztított húst kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, a fûszereket, és átforgatjuk benne a húsokat. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Lefedve addig fõzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elfõ. Ha szükséges, kóstolás után még ízesítjük.
Melegen, fõtt krumplival kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.