Csörögefánk
sponsored links
Ismét itt a fánk szezon, meg is kérdeztem a családot, hogy milyen fánkot ennének. Egyöntetûen mindenki a csörögére szavazott, számukra ez nem is volt kérdés!
Hozzávalók:
45 dkg liszt
8 dkg cukor
8 dkg ráma
1 cs. só
1 van. cukor
6 tojássárgája
1 tejföl
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, van. cukrot és a sót egy nagy tálba mérem és jól összekeverem. A közepébe mélyedét csinálok és beleöntöm a tojássárgákat és a langyos olvasztott vajat, elkezdem apránként a lisztet belekeverni a középen lévõ tojásos rámához, apránként hozzáadom a tejfölt és keverem bele a maradék lisztet. Elõfordulhat, hogy nem lesz szükség a teljes tejfölre, bár én az egészet belekevertem, de a végén kicsit ragacsosnak találtam a tésztát és még dolgoztam hozzá egy kevés lisztet. Ezt a tésztát nem muszáj pihentetni, de persze nem árt neki, ha egy fél órára a hûtõbe tesszük, én azonnal elkezdtem feldolgozni!
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és derelyevágóval kb 2 ujjnyi széles csíkokat vágunk belõle, a csíkokat kb 10 cm-es db-okra vágjuk, így téglalapokat kapunk.
A kapott téglalapok közepét bevágjuk.
Az egyik sarkát áthúzzuk a téglalap közepén lévõ lyukon, hogy a tészta szépen megcsavarodjon.
Ezeket a formákat forró olajban megsütjük, nem kell sötétre sütni, mert a világos fánkok a finomabbak, ezek tésztája finom puha marad! A kész fánkokat porcukorral megszórjuk!
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg