Csörögefánk
sponsored links
Nem csak szuper-egészséges vegetáriánus ételek készülnek, és más könyvet is felcsapok idõnként, nem csak a Meatless-t. Most az IKEA-s süteményes könyvet vettem elõ, és kipróbáltam a csörögefánkot. Nem rossz-nem rossz, de maradok a kelt tésztás, lyukas közepû fánknál. Az az abszolút kedvencem.
Kell csinálni belõle valamikor hamarosan egy adagot.
Hozzávalók:
- 3 dl liszt
- 1/2 kávéskanál sütõpor
- 0,6 dl cukor
- 2,5 dkg vaj
- 1 tojás
- 0,6 dl tejszín
Egyéb:
- a sütéshez olaj
- sütés után bele lehet forgatni egy kis porcukorba (nálam ez kimaradt, mint a képen látszik)
- a tálaláshoz lekvár vagy olvasztott csokoládé
A liszt felét összekeverem a sütõporral és a cukorral, majd belemorzsolom a vajat. A tojást habosra keverem a tejszínnel. Összekeverem a lisztes és a tojásos keveréket. Összegyúrom a maradék liszttel ? és ha szükséges, még egy keveset adok hozzá. Fóliába csomagolva pár órára beteszem a hûtõbe.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, és kb. 3x10 cm-es darabokra vágom. Mindegyiken ejtek egy hosszanti vágást, a tésztadarabok egyik végét átfûzöm a lyukon, és kicsit meghúzom. Forró olajban pár perc alatt megsütöm. Még forrón megporcukrozom, és lekvárral vagy olvasztott csokoládéval tálalom.
4 adag lesz belõle.