Csörögefánk

2014-01-22

sponsored links

Nem csak szuper-egészséges vegetáriánus ételek készülnek, és más könyvet is felcsapok idõnként, nem csak a Meatless-t. Most az IKEA-s süteményes könyvet vettem elõ, és kipróbáltam a csörögefánkot. Nem rossz-nem rossz, de maradok a kelt tésztás, lyukas közepû fánknál. Az az abszolút kedvencem.
Kell csinálni belõle valamikor hamarosan egy adagot.

Hozzávalók:

  • 3 dl liszt
  • 1/2 kávéskanál sütõpor
  • 0,6 dl cukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 0,6 dl tejszín

Egyéb:

  • a sütéshez olaj
  • sütés után bele lehet forgatni egy kis porcukorba (nálam ez kimaradt, mint a képen látszik)
  • a tálaláshoz lekvár vagy olvasztott csokoládé

A liszt felét összekeverem a sütõporral és a cukorral, majd belemorzsolom a vajat. A tojást habosra keverem a tejszínnel. Összekeverem a lisztes és a tojásos keveréket. Összegyúrom a maradék liszttel ? és ha szükséges, még egy keveset adok hozzá. Fóliába csomagolva pár órára beteszem a hûtõbe.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, és kb. 3x10 cm-es darabokra vágom. Mindegyiken ejtek egy hosszanti vágást, a tésztadarabok egyik végét átfûzöm a lyukon, és kicsit meghúzom. Forró olajban pár perc alatt megsütöm. Még forrón megporcukrozom, és lekvárral vagy olvasztott csokoládéval tálalom.

4 adag lesz belõle.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/01/csoroge...

sponsored links

Keres?s