Csõben sült zsenge zöld spárga árpával

2010-05-24

sponsored links

Spárga, a nyár elõhírnöke...Mi mást is mondhatnék még róla? Hogy imádom, mert lédús és zsenge, magas a kálium tartalma melynek hatása vízhajtó és csupa rost??? Ezt mindenki tudja aki szereti! :)))

Ez a finomság pár napja készült, csak nem volt idõm közzé tenni.
Jöjjön hát a recept. Megint egy gyors ebéd, elõnyben azoknak akiknek nincs idejük, de még is szeretik, ha tartalmas és értékes étel kerül a tányérjukra.

Hozzávalók 2 személyre:

Egy fél csomag zöld spárga (250g)
3-4 új sárgarépa

60g bio vaj vagy ghee
3 ek. teljesörlésû liszt
3 dl tej vagy növényi tej
2 csipet fehérbors
sajt vagy növényi sajt 

A zöldségeket megmossuk a répát megpucoljuk, a spárgának letörjük a szárát ahol hagyja magát.
Vízgõz felett megpároljuk õket, a répát pár perccel tovább mint a spárgát.
Szeretem, ha ropogós marad a zöldség, így nagyon rövid ideig hagytam a gõz felett.
Ezalatt elkészítjük a mártást. Lereszeljük a sajtokat (lehet kétfélét is használni, füstölt és nem füstölt) Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a fûszereket és a reszelt sajtok felét. 

A zöldségeket egy hõálló tálba helyezzük el, majd a kész mártással leöntjük õket, és megszorjuk a maradék sajttal.
Grillen pár percig, vagy sütõben addig sütjük míg meg nem pirul rajta a sajt.


Az árpát még elõzõ este beáztattam, míg készült a csõben sült zöldség, addig másfélszeres sós vízben puhára fõztem. 

Ha valaki nem szeretné a spárgát akkor ezt az ételt szinte bármilyen más zöldséggel el tudja készíteni. 

Forrás: Ízek és Érzések jún-júl.


Folytats a blogon ... thesweetcardamom.blogspot.com/2010/05...

sponsored links

Keres?s