Császármorzsa (kölesbõl)
sponsored links
Elsõre lehet hogy furának tûnik a köleses császármorzsa, de érdemes kipróbálni ezt az egészségesebb verziót.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 dl hántolt köles
2,5 dl tej
2 tojás
3 dkg vaj
1 evõkanál cukor vagy méz
kevés vaníliakivonat
A tálaláshoz: porcukor vagy lekvár.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 dl hántolt köles
2,5 dl tej
2 tojás
3 dkg vaj
1 evõkanál cukor vagy méz
kevés vaníliakivonat
A tálaláshoz: porcukor vagy lekvár.
A kölest a vaníliás cukorral együtt hozzáadjuk a tejhez, felforraljuk, majd fedõ alatt kis lángon 10 percig fõzzük. Hozzáadjuk a vajat, cukrot, elkeverjük, majd fedõ alatt hagyjuk puhulni, amíg a tej kihûl. A kölesnek magába kell szívnia az összes tejet, és teljesen meg kell puhulnia.
A tojások sárgáját hozzákeverjük a megpuhult köleshez, majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezt is beleforgatjuk a masszába. Egy nagy teflon serpenyõt felforrósítunk, és ebbe öntjük a masszát. Mérsékelt lángon sütjük amíg összeáll, majd fa lapáttal tépkedjük, forgatjuk, amíg mindenhol megpirul és morzsás lesz. Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral, de lekvárral is kínálhatjuk. A receptet itt találtam.