Csupacsoki szelet
sponsored links
Hozzávalók
a lapokhoz: 6 tojás, 18 dkg cukor, 12 dkg liszt, 4 dkg kakaó, 3 evõkanál víz, 3 evõkanál olaj, 1 tasak sütõpor;
a krémhez: 4 tojás sárgája, 16 dkg cukor, 10 dkg 50 %-os csokoládé, 25 dkg vaj; a tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehércsokoládé
Elkészítése:
Alapokhoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a cukorral meg a vízzel, majd belekavarjuk az olajat meg a kakaóval és a sütõporral elkevert lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, és elõbb a felét, majd végül a megmaradt részt is lazán beleforgatjuk a tojássárgás masszába. A piskótamasszát három részre osztjuk, egy tepsit kibélelünk sütõpapírral, rárajzolunk egy 35x12 cm-es téglalapot és rákenünk egy adag masszát. Elõmelegített sütõben, 10 perc alatt megsütjük.Ugyanígy járunk el a másik két lappal is. Ne szárítsuk ki a lapokat!
A krémhez a tojássárgáját összekavarjuk a cukorral, majd vízgõz fölött megfõzzük. Félrehúzzuk és belekavarjuk a felolvasztott csokoládét, majd többször átkavarva, hûlni hagyjuk. A vajat habosra kavarjuk, majd kanalanként beledolgozzuk a csokoládés tojáskrémet. A lapokat megtöltjük a krémmel, tetejét egy villával hullámosra rajzoljuk és megszórjuk a kétféle reszelt csokoládéval. Egy éjszakára lehûtjük, másnap szeletekre vágva tálaljuk.