CSORBA, SAVANY? Z?LDS?GLEVES. ?s MIT?L CSORBA?
sponsored links
Meleg ny?ron, de m?skor is nagyon finom, ?d?t?en friss ?tel. Min?l t?bb z?lds?g van benne, ann?l jobb ?z?. A z?lds?geket apr? darabokra kell v?gni. Savany?t?sa Erd?lyben korpaciber?vel t?rt?nik. Mivel ezt bonyolult lenne beszerezni, ez?rt a citrom savass?g?val helyettes?tj?k, ?gy megk?zel?t?leg hasonl? ?zt kapunk, mint az Erd?lyben k?sz?lt leveseknek az ?ze. N?lunk a csorba egyfajta levest jelent, holott a a csorba sz? levest jelent, ?s rengeteg fajt?ja van. Mi az ami megk?l?nb?zteti a t?bbi levest?l ? A savany? ?zen k?v?l, ennek a levesnek az alapja a lesty?n. A csorba levesnek sz?mos v?ltozata van, ahogy mondj?k, ah?ny h?z, annyi csorba recept.
Ahogy ?n k?sz?tettem:
1 v?r?shagyma
1 nagyobb s?rgar?pa
1 nagyobb feh?r r?pa vagy 2 kisebb
zeller gum? vagy lev?l
karal?b?
karfiol
1 k?zepes burgonya
s?, bors
2-3 sz?l lesty?n
1 / 1 1/2 liter alapl?, esetleg leveskocka
citrom
Miel?tt t?laljuk a levest ?zes?tj?k citroml?vel ?s a t?ny?rba is helyezz?nk egy karik?t bel?le.