CSORBA, SAVANY? Z?LDS?GLEVES. ?s MIT?L CSORBA?

2021-07-31

sponsored links


 Meleg ny?ron, de m?skor is nagyon finom, ?d?t?en friss ?tel. Min?l t?bb z?lds?g van benne, ann?l jobb ?z?. A  z?lds?geket apr? darabokra kell v?gni. Savany?t?sa Erd?lyben korpaciber?vel t?rt?nik. Mivel ezt bonyolult lenne beszerezni, ez?rt a citrom savass?g?val helyettes?tj?k, ?gy megk?zel?t?leg hasonl? ?zt kapunk, mint az Erd?lyben  k?sz?lt leveseknek az ?ze.  N?lunk a csorba egyfajta levest jelent, holott a a csorba sz? levest jelent, ?s rengeteg fajt?ja van.  Mi az ami megk?l?nb?zteti a t?bbi levest?l ? A savany? ?zen k?v?l, ennek a levesnek az alapja  a lesty?n. A csorba levesnek sz?mos v?ltozata van, ahogy mondj?k, ah?ny h?z, annyi csorba recept.

Ahogy ?n k?sz?tettem:

1 v?r?shagyma

1 nagyobb s?rgar?pa

1 nagyobb feh?r r?pa vagy 2 kisebb

zeller gum? vagy lev?l

karal?b?

karfiol

1 k?zepes burgonya

s?, bors

 2-3 sz?l lesty?n

 1 / 1  1/2  liter  alapl?,  esetleg leveskocka

citrom



A v?r?shagym?t apr?ra v?gom ?s olajon megp?rolom ut?na j?n a s?rgar?pa, hogy kiadja a sz?n?t. P?r perc p?rol?s ut?n j?het a t?bbi apr?ra v?gott z?lds?g, majd a r?zs?ira szedett karfiol,  a s? ?s az ?r?lt bors. Fel?ntj?k alapl?vel ennek hi?ny?ban leveskock?t tegy?nk bele ?s el?sz?r kev?s v?zben, majd  egy- m?sf?l liter v?z hozz?ad?s?val tov?bb f?zz?k. Ha a z?lds?g m?r puha, tegy?k bele a lesty?n, 2- 3 sz?rat, vigy?zva, mert nagyon karakteres az ?ze.

Miel?tt t?laljuk a levest ?zes?tj?k citroml?vel ?s a t?ny?rba is helyezz?nk egy karik?t bel?le.





Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2021/07/csorba...

sponsored links

Keres?s