Csokoládés meggylekvár (diabetikus befõzõcukorral)

2010-07-10

sponsored links


Végre vissza kaptam a fényképezõ gépem juhééé....:)
Ezt a lekvárt a múlt héten fõztem, de már régen készültem rá... kb tavaly nyár óta.
Nagyon jól illik a csoki a meggyhez. Süteményekbe szerintem isteni!

Dr. Oetker diabetikus befõzõ cukorral készült, így máris kevesebb kcl, és mivel étcsoki kerül bele, így az sem vészes egy diétázó szempontjából sem.

Hozzávalók:
40 dkg meggy
Fél zacskó dr oetker diabetikus befõzõ cukor (vagy ízlés szerint fehér cukor, ebben az esetben tovább kell fõzni, illetve mehet mellé dzsem fix)
1 evõkanál citromsav
1 tábla étcsoki (nekem Tibi)

Elkészítés:
A dobozon leírtaknak megfelelõen, elõször botmixerrel pürésítettem a kimagozott meggyet. Egy lábosba öntöttem a gyümölcs pürét a cukorral együtt és forralni kezdtem, ha már a cukor elolvadt hozzá adtam a citrom savat és tovább forraltam. Összesen 3-4 percig kell csak forralni, utána elzártam alatta a gázt és lehaboztam. Rögtön hozzá adtam a kockákra tördelt csokit, ami a forró lekvárban rögtön el is olvadt.
Üvegbe töltöttem, tetejére késhegynyi szalicil került és száraz dunsztban hagytam kihûlni.
Nem kell megijedni attól, hogy elég folyósnak tûnik a forralás után is, ahogy kihûl sûrûsödik!

Nagy sikerem volt! Szerintem készítek is még 1-2 adagot ebbõl, mert 40 dkg meggy-bõl csupán egyetlen közepes üveg telt meg.

Folytats a blogon ... gyemantkonyha.blogspot.com/2010/07/cs...

sponsored links

Keres?s