Csokoládés harangok

2010-12-17

sponsored links

Harangok, csengettyük hozzátartoznak a karácsonyhoz. Ezek a kicsi sütemények harangok alakban vannak elkészítve, így az asztal díszeivé is válhatnak.

Hozzávalók:
250g liszt
40g kakaópor
1 zacskó sütöpor
150g étcsokoládé (durvára vágva)
100g dió ( durvára vágva)
1 tojás
150g cukor
1 zacskó vanilia cukor
80g margarin
3 dl tej

Ezen kívül:
200-400 g étcsokoládé
200ml  tejszínhab
2tk kakaópor
1 ek cukkor
1 klop fix

csoki darabkák a díszítéshez

Muffin sütöforma

Elkészítés:
1. Melegítsd elö a sütöt 175 fokra
2. Egy tálban keverd össze a lisztet, kakaót, sütöport, csokit és diót.
3. Egy másik tálban verjük fel a tojást a cukrokkal, majd adjuk hozzá a margarnit és végül a tejet.
4. Keverjük össze a lisztes keverékkel és muffinformákban süssük meg kb. 25 perc alatt. A sütéshez ne használjunk papírformákat. A szilikonformát kis sem kell kenni, a sima formát pedig inkább kenjük meg vajjal és hintsük meg liszttel.
5. Hagyjuk a muffinokat jol kihülni, majd vegyük ki a formákból.

6. Az étcsokoládét vízgöz felett olvasszuk meg és vonjuk be vele a fejjel lefelé állított muffinokat.

7. A tejszínhabot felverjük a cukorral és a klop fixszel. Az utólsó pillanatban beletesszük a kakaóport.
A tejszínhabbal és a csokidarabkákkal díszítjük.

Isteni!!!


Folytats a blogon ... gabriellakonyhaja.blogspot.com/2010/1...

sponsored links

Keres?s