Csokoládés cremeux avagy a legfinomabb csokikrém

2010-11-28

sponsored links

Azért ez nem egy sima csokikrém...minden kanálnyi belõle maga a mámor és a bujaság.Édes és csokis és elképesztõen krémes.  
Hozzávalók:
  • 120 g tejszín
  • 240 g tej
  • 3 tojássárga
  • 70 g cukor
  • 180 g csokoládé(nálam ét és tej keverve)
A tejszínt,a tejet és a cukor felét felforraljuk,közben a tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük.A forró tej negyedét a tojáshoz öntjük,miközben folyamatosan keverjük. Ezt aztán maradék tejbe öntjük és 81 fokon (nagyon kis láng) pár percig folyamatosan kevergetve fõzzük.Nem kell nagyon sûrûnek lennie. A krémet átöntjük egy másik edénybe,és hozzákeverjük a felolvasztott csokit.Megvárjuk még langyosra hûl,majd poharakba töltjük.Hagyjuk teljesen kihûlni,majd tegyük hûtõbe. Tálalás elõtt érdemes fél órával hamarabb kivenni a hûtõbõl. Dekorálhatjuk narancsfilével illetve csokival.
6 adag lesz belõle
Recept: EVD-tõl

Folytats a blogon ... horsi-orsi.blogspot.com/2010/11/csoko...

sponsored links

Keres?s