Csokoládés aszalt gyümölcsös magos szelet

2014-01-17

sponsored links




A címben majdnem mindent le is írtam, amit ebbe a nagyon "kellemes" szeletbe tettem.


 


A sós mandula jegyzetnél említettem, hogy többféle  magot pirítottam.
Néhány, egyszerû   -tõlem megszokott-   recepten dolgozom, élettel teli falatkák ezek.
Magok és aszalt gyümölcsök adják az alapot, különbözõ formába összedolgozva.
A sós magkekszet már mutattam, ezt pedig tegnap délután készítettem.




Csokoládés aszalt gyümölcsös magos szelet

Hozzávalók
200 g aszalt gyümölcs (sárgabarack, arany mazsola, vörös áfonya)
100 g enyhén megpirított mag (egész mandula, egész törökmogyoró)
100 g keksz (zabkeksz vagy más, de ropogós)
60 g teavaj
140 g (legalább) 72 %-os étcsokoládé 

Mint említettem a magokat a sós mandulánál leírt módon megpirítottam.


 


A sárgabarackot 6 db-ba vágtam (de legközelebb csak félbe vágom).
Az elõbbieket összekevertem.




A kekszet az aprítógépben megdaráltam, olyan rusztikusra, 
egyik része apróra sikerült, a másik darabosabbra (direkt). 
Az elõbbiekhez kevertem. 




A vajat és csokoládét gõz fölött összeolvasztottam és homogénné kevertem,
majd rácsorgattam az egészre és gyors mozdulatokkal 
(hogy ne dermedjen meg a csokoládé) összekevertem.


 


Lapos tálkákat kibéleltem folpack fóliával és a csokoládés egyveleget szétosztottam bennük.
Alaposan belenyomkodtam.


 


Hagytam, hogy kihûljön/megdermedjen, majd a formából és fóliából kiszedtem.
Késsel falatnyi darabokra vágtam.
Zárható dobozban (vagy zárható üvegben) hideg helyen tároljuk.


 


Kérem szépen, mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy milyen íze van a pirított magoknak 
az édes aszalványokkal. A köztes csokoládés részben a ropogós kekszmorzsák 
csak fokozzák mindennek az élvezetét.









Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s