Csokoládés aszalt gyümölcsös magos szelet
sponsored links
A címben majdnem mindent le is írtam, amit ebbe a nagyon "kellemes" szeletbe tettem.
A sós mandula jegyzetnél említettem, hogy többféle magot pirítottam.
Néhány, egyszerû -tõlem megszokott- recepten dolgozom, élettel teli falatkák ezek.
Magok és aszalt gyümölcsök adják az alapot, különbözõ formába összedolgozva.
A sós magkekszet már mutattam, ezt pedig tegnap délután készítettem.
Csokoládés aszalt gyümölcsös magos szelet
Hozzávalók
200 g aszalt gyümölcs (sárgabarack, arany mazsola, vörös áfonya)
100 g enyhén megpirított mag (egész mandula, egész törökmogyoró)
100 g keksz (zabkeksz vagy más, de ropogós)
60 g teavaj
140 g (legalább) 72 %-os étcsokoládé
Mint említettem a magokat a sós mandulánál leírt módon megpirítottam.
A sárgabarackot 6 db-ba vágtam (de legközelebb csak félbe vágom).
Az elõbbieket összekevertem.
A kekszet az aprítógépben megdaráltam, olyan rusztikusra,
egyik része apróra sikerült, a másik darabosabbra (direkt).
Az elõbbiekhez kevertem.
A vajat és csokoládét gõz fölött összeolvasztottam és homogénné kevertem,
majd rácsorgattam az egészre és gyors mozdulatokkal
(hogy ne dermedjen meg a csokoládé) összekevertem.
Lapos tálkákat kibéleltem folpack fóliával és a csokoládés egyveleget szétosztottam bennük.
Alaposan belenyomkodtam.
Hagytam, hogy kihûljön/megdermedjen, majd a formából és fóliából kiszedtem.
Késsel falatnyi darabokra vágtam.
Zárható dobozban (vagy zárható üvegben) hideg helyen tároljuk.
Kérem szépen, mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy milyen íze van a pirított magoknak
az édes aszalványokkal. A köztes csokoládés részben a ropogós kekszmorzsák
csak fokozzák mindennek az élvezetét.