Csokoládécsúcs VKF XXXVI

2010-08-01

sponsored links

A mosntani Vigyázz Kész Fõzz  témája "Világjáró fazék" melyet sedith hírdetett ki. A téma izgalmas, hisz így különbözõ nemzetek konyháiból szemezgethetünk.
Én egy nagyon egyszerû, könnyen elkészíthetó, finom amerikai kekszet hozok el.

Csokoládécsúcs

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 4 dkg kakópor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 4dkg mogyórós nugátkrém
  • 10 dkg hideg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A lisztbõl. a cukorból, a kakóból, a sóból, a tojásból, a nugátkrémbõl és a vajból tésztát gyúrok. A sütõt 180 °C-ra (légkeverésest 160°C-ra) elõmelegítem. Egy tepsit elõkészítek, ha szükséges kibélelem sütõpapírral, vagy megkenem vajjal. Az én tepsim olyan, hogy ilyen eszközöket nem igényel. A tésztából diónyi darabokat veszek, elõször kis golyókat formálok belõle, majd beleteszem a tepsibe és ott kis csúcsosra formálom, mint egy hegy. 14 percig sütöm. Mig sül a csokit vizgõz felett megolvasztom. Nem kell, hogy forró legyen, miután felolvadt le is veszem róla. Habzsákba töltöm, és megsült sütire nyomok belõle.

Jó étvágyat! Sok sikert az elkészítéséhez!



Folytats a blogon ... jcsalad.blogspot.com/2010/08/csokolad...

sponsored links

Keres?s