Csokol?d?s cupcake - Cupcake de ciocolata

2021-04-24

sponsored links

 

 


 Ezek a csokis cupcake-k a kollegan?m ?s a 13 ?ves kisl?nya remekm?vei az ?n receptem alapj?n. Nagyon ?gyesek voltatok Anca ?s Riana, csak ?gy tov?bb. Ri, boldog sz?let?snapot!

Cupcake-urile acestea delicioase au fost realizate de Anca si Riana pe baza retetei primite de la mine. Va felicit fetelor si multumesc pentru pozele trimise. Ri, la multi ani frumosi!

 

Csokol?d?s   cupcake (24 db)                             Cupcake cu ciocolata (24 buc)

1 b?gre 250 ml                                                    1 cana = 250 ml

1 bogre cukor                                                      1 cana zahar

2,5 b?gre liszt                                                      2,5 cani faina

1,5 b?gre olaj                                                       1,5 cani ulei

1 b?gre ?r? vagy kef?r                                          1 cana zar? sau chefir

3 kan?l kaka?por                                                 3 linguri cacao

1 csomag s?t?por   (10g)                                    1 plic praf copt (10g)

1 kiskan?l sz?dabikarb?na                                  1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 kiskan?l ecet                                                     1 lingurita de otet

1 csipet s?                                                            1 praf de sare

100 g csokol?d?                                                   100 g ciocolata neagra

2 toj?s                                                                   2 oua

1.  Bekapcsoljuk a s?t?t 180 C fokra. 

1.  Incalzim cuptorul la 180 g Celsius.

     2. ?sszekeverj?k a lisztet, a kaka?port, a s?t, az apr?ra v?gott csokol?d?t, a sz?dabikarb?n?t ?s a s?t?port.

2. Amestecam faina, cacaua, ciocolata taiata marunt, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

3. Habosra keverj?k a toj?sokat a cukorral, hozz?adjuk az olajat, az ?r?t ?s az ecetet

3.  Spumam ouale cu zaharul, adaugam kefirul, uleiul, otetul

4. ?sszekeverj?k a sz?raz hozz?val?kat a nedvessel

4.  Amestecam componentele uscate cu cele umede

5. A muffins?t? tepsi m?lyed?seibe pap?rkaszlit helyez?nk, beletesz?nk 1 kan?l alapanyagot, egy kiskan?l mogyor?vajat (vagy lekv?rt, mogyor?kr?met stb), majd tov?bbi t?sztamassz?t, de csak annyit, hogy f?l ujjnyival legyen a pap?r sz?le alatt.

    5. Tapetam o tava speciala de briose cu hartie de muffin, punem  o lingura de aluat, 1 lingurita de unt de arahide (sau gem, sau o biluta de praline etc),  acoperim cu aluat, nivelul trebuie sa fie cu cca. 0,5 cm sub marginea hartiei.

6. T?pr?b?ig s?tj?k

     6.  Coacem pana scobitoarea infipta iese curat

     7. Kih?tj?k, d?sz?tj?k

     7. Racim si ornam

     Am?g a s?tik s?lnek elk?sz?tj?k a kr?met

Pana cupcakes-urile se coc pregatim crema

Mascarpone kr?m                                       Crema de mascarpone:

500 g mascarpone                                       500 g mascarpone

150 g joghurt                                               150 g iaurt

200 ml tejsz?n                                             200 ml frisca

4 lap zselatin (7g)                                       4 foi de gelatina

Van?lia                                                         vanilie

Cukor ?zl?s szerint                                      zahar dupa gust

Tov?bb? a t?ltel?khez:                                Pentru umplutura:

Mogyor?vaj, lekv?r stb                              Unt de arahide, gem, etc

D?sz?t?shez:                                                Pentru ornat:

Cukork?k, bogy?s gy?m?lcs?k, stb           Bombonele, fructe de padure etc

1.  A zselatin lapokat hideg v?zbe ?ztatjuk legal?bb 10 percig

     1.  Punem foile de gelatina in apa rece cca 10 min

     2. A tejsz?nt megmeleg?tj?k (nem forraljuk), hozz?adjuk a kicsavart zselatinlapokat majd langyosra h?tj?k

     2.  Incalzim frisca pana e fierbinte, scoatem de pe foc  si punem foile de gelatina stoarse bine, amestecam si lasam sa se raceasca pana e caldut

     3. A mascarponet habosra keverj?k a cukorral, a joghurttal, majd a zselatinos tejsz?nnel, van?li?val,  alaposan kih?tj?k

     3. Spumam mascarpone cu zaharul, adaugam iaurtul, frisca cu gelatina si vanilia dupa care racim bine

     4. A kr?met nyom?zs?kba t?ltj?k, a kih?lt t?szt?csk?k tetej?re nyomjuk, d?sz?tj?k

    4.  Punem crema in pos, ornam si decoram dupa gust


 


Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2021/04/csokolad...

sponsored links

Keres?s