Csokol?d?s cupcake - Cupcake de ciocolata
sponsored links
Csokol?d?s cupcake (24 db) Cupcake cu ciocolata (24 buc)
1 b?gre 250 ml 1 cana = 250 ml
1 bogre cukor 1 cana zahar
2,5 b?gre liszt 2,5 cani faina
1,5 b?gre olaj 1,5 cani ulei
1 b?gre ?r? vagy kef?r 1 cana zar? sau chefir
3 kan?l kaka?por 3 linguri cacao
1 csomag s?t?por (10g) 1 plic praf copt (10g)
1 kiskan?l sz?dabikarb?na 1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 kiskan?l ecet 1 lingurita de otet
1 csipet s? 1 praf de sare
100 g csokol?d? 100 g ciocolata neagra
2 toj?s 2 oua
1. Bekapcsoljuk a s?t?t 180 C fokra.
1. Incalzim cuptorul la 180 g Celsius.
2. ?sszekeverj?k a lisztet, a kaka?port, a s?t, az apr?ra v?gott csokol?d?t, a sz?dabikarb?n?t ?s a s?t?port.
2. Amestecam faina, cacaua, ciocolata taiata marunt, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
3. Habosra keverj?k a toj?sokat a cukorral, hozz?adjuk az olajat, az ?r?t ?s az ecetet
3. Spumam ouale cu zaharul, adaugam kefirul, uleiul, otetul
4. ?sszekeverj?k a sz?raz hozz?val?kat a nedvessel
4. Amestecam componentele uscate cu cele umede
5. A muffins?t? tepsi m?lyed?seibe pap?rkaszlit helyez?nk, beletesz?nk 1 kan?l alapanyagot, egy kiskan?l mogyor?vajat (vagy lekv?rt, mogyor?kr?met stb), majd tov?bbi t?sztamassz?t, de csak annyit, hogy f?l ujjnyival legyen a pap?r sz?le alatt.
5. Tapetam o tava speciala de briose cu hartie de muffin, punem o lingura de aluat, 1 lingurita de unt de arahide (sau gem, sau o biluta de praline etc), acoperim cu aluat, nivelul trebuie sa fie cu cca. 0,5 cm sub marginea hartiei.
6. T?pr?b?ig s?tj?k
6. Coacem pana scobitoarea infipta iese curat
7. Kih?tj?k, d?sz?tj?k
7. Racim si ornam
Am?g a s?tik s?lnek elk?sz?tj?k a kr?met
Pana cupcakes-urile se coc pregatim crema
Mascarpone kr?m Crema de mascarpone:
500 g mascarpone 500 g mascarpone
150 g joghurt 150 g iaurt
200 ml tejsz?n 200 ml frisca
4 lap zselatin (7g) 4 foi de gelatina
Van?lia vanilie
Cukor ?zl?s szerint zahar dupa gust
Tov?bb? a t?ltel?khez: Pentru umplutura:
Mogyor?vaj, lekv?r stb Unt de arahide, gem, etc
D?sz?t?shez: Pentru ornat:
Cukork?k, bogy?s gy?m?lcs?k, stb Bombonele, fructe de padure etc
1. A zselatin lapokat hideg v?zbe ?ztatjuk legal?bb 10 percig
1. Punem foile de gelatina in apa rece cca 10 min
2. A tejsz?nt megmeleg?tj?k (nem forraljuk), hozz?adjuk a kicsavart zselatinlapokat majd langyosra h?tj?k
2. Incalzim frisca pana e fierbinte, scoatem de pe foc si punem foile de gelatina stoarse bine, amestecam si lasam sa se raceasca pana e caldut
3. A mascarponet habosra keverj?k a cukorral, a joghurttal, majd a zselatinos tejsz?nnel, van?li?val, alaposan kih?tj?k
3. Spumam mascarpone cu zaharul, adaugam iaurtul, frisca cu gelatina si vanilia dupa care racim bine
4. A kr?met nyom?zs?kba t?ltj?k, a kih?lt t?szt?csk?k tetej?re nyomjuk, d?sz?tj?k
4. Punem crema in pos, ornam si decoram dupa gust