Csokiszuflé maracuja öntetttel

2013-07-02

sponsored links



Tudvalevõ, hogy nem vagyok egy nagy süteményes és ebbõl kifolyólag nem is szoktam sütni. Hát, most megtört a jég. Elõre hangsúlyozom, hogy nem sikerült tökéletesen. Amiért mégis írok róla, hogy megint visszaigazolódott nálam, hogy jó ha az ember kikéri mások véleményét, de nem kell mindent pontosan követni, pláne ha az ember látja, hogy a dolog nem jó irányba halad. Persze annyi biztonsági tartalékot betettem, hogy áthívtam a szomszédomat, aki régen a híres Fórum szálló kávézójában volt cukrász.

Aki ismerte a Fórumot, annak mondanom sem kell, hogy egy fogalom volt a kiváló minõségû alapanyagokból készült süteményeirõl. Drága szomszédomat megkértem, hogy segítsen, bár rögtön közölte, hogy õ akkoriban sem készített szuflét. Szóval csökkentek az esélyeim. Megkértem õt, hogy keverjen ki két tojássárgáját cukorral krémesre. Aztán meg, hogy a megmaradt két tojásfehérjét verje fel kemény habbá. Készségesen meg is tette. Közben én gõz fölött megolvasztottam 10 deka 70%-os csokipasztillát két evõkanál cukorral. Két maracuját, vagy ahogy divatosabb nevezni passió gyümölcsöt félbevágtam és kikanalaztam a belsejét. Beletettem egy szûrõbe és folyamatosan kevergetve ...

Folytats a blogon ... mukedvelohedonista.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s