Csokisfánk
sponsored links
Itt a fánk szezon, most csokimázasat sütöttem.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 3 dl tej
- 1 zacskó kb 3 dkg szárított élesztõ
- 2 ek porcukor
- csipet só
- 5 dkg vaj
- olaj
- csokimáz
- szórócukor, kókuszreszelék
Elkészítése:
Az élesztõt megfuttatjuk a cukros tejjel, jó hólyagosra kidagasztjuk a tésztát ,majd részletekben hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
Letakarva kelesztjük meleg helyen,egy fél órát.
Kisodorjuk, majd egy nagyobb pohárral és egy kisebb pogácsaszaggatóval, lyukas fánkokat szaggatunk ki.
Hagyjuk még egy 20 percig lisztezett tálcán.
Bõ olajban kisütjük , majd csokimázba mártjuk, és pár perc száradás után leszórjuk szórócukrokkal, kókuszreszelékkel.