Csokis-pudingos torta

2010-04-26

sponsored links

Hétvégén mindig csinálok a családnak valami finom süteményt. Most hétvégén a Fanny konyha áprilisi számából a Csokis szeletet választottam, de csak a krémjét, mert a piskótájához nem volt elég tojás itthon. Helyette megsütöttem alapnak a diós bögrés sütit, amit nálunk mindenki nagyon szeret. A krémbe beleraktam a húsvétra kapott csokik maradékát, így végre ezek is elfogytak.

Csokis-pudingos sütemény

Hozzávalók a piskótához: 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 bögre cukor, 1 bögre darált dió, 1 tojás, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor

Hozzávalók a krémhez: 1 csomag tejszín ízû pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg csoki, 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor

A piskótához az összes hozzávalót egy nagy tálban összekevertem, majd kizsírozott,lisztezett tortaformába kanalaztam. Elõmelegített sütõben 180 fokon 20 percig sütöttem. Közben a krémhez a pudingport kikevertem 4-5 evõkanál tejjel. A többi tejet felforraltam, majd beletettem a csokikat és a pudingporos tejet is. Jól kikevertem csomómentesre. Egy külön tálban kikevertem a cukrot és a vajat is, majd ezt is a pudingos krémhez adtam.

A már kihûlt tortát félbevágtam, megkentem a krém felével, majd ráborítottam a torta tetejét is és bevontam a maradék krémmel. Szórtam rá egy pár maréknyi színes cukrot. Tejszínhabbal tálaltam.

Megjegyzés: én vaníliás pudingporral csináltam és így is finom volt.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... foznijo.blog.hu/2010/04/26/csokis_pud...

sponsored links

Keres?s