Csokis panna cotta
sponsored links
Bár még nem tudok csokira nézni a karácsonyi nagy bon-bon gyártás utóhatásaként, azért jól esik a vasárnapi ebéd után valami könnyû édes, csokis dolog. Például egy csokis panna cotta.
Receptet nem nagyon találtam, csak fehércsokisat, meg kakaóporral készülõt, ráadásul tejszín sem volt itthon (lusta voltam boltba menni érte). Úgyhogy jöjjön egy kata féle gyors és könnyû csokis panna cotta.
Hozzávalók 2 személyre:
250 ml tej (fele tejszín is lehet, attól gazdagabb lesz az íze)
75 g csokoládé (én most 70%-osat használtam)
1 ek vaníliás cukor
2 ek barnacukor
1 tk zselatinpor
1 tk rum (elhagyható)
A hideg tejet egy kisebb lábosban elkevertem a cukorral és a zselatinnal, majd lassan elkezdtem melegíteni. Figyeljünk oda, hogy az elején csomómentesen elkeverjük, mert késõbb már nem oldódik fel és a zselatincsomók nem olyan finomak (tapasztalat). Amikor a tej elég meleg volt ahhoz, hogy a csoki felolvadjon benne, beletettem azt is, alaposan elkevertem. Mielõtt felforrt volna, levettem a tûzrõl. Egy percig még kevergettem, hogy kihûljön kicsit (ekkor lehet hozzáadni a rumot is), végül formákba öntöttem és hagytam kihûlni (elõször hideg helyen, aztán a hûtõben).
Így a formában is lehet tálalni, vagy szépen, a formából óvatosan tányérra fordítva, kis kakaóporral megszórva. Az utóbbi azért szebben mutat, pláne tejszínhabbal :)
Megj.: Ez most aldis zselatin volt, azt a folyadékkal együtt kell felmelegíteni, nem tudom, a többi termék hogyan kel életre, ennek függvényében nyugodtan lehet változtatni a recepten.