Csokis korongok
sponsored links
Annyira örülök, hogy anyukám megsütötte ezt a kiadós teasüteményt karácsonyra! Több szempontból is szimpatikus volt számomra: csoki van a közepén, dobozban tárolva sokáig eláll és ráadásul finom, omlós. Formája Emma néni mézespuszedlijére hasonlít, de annál sokkal-sokkal puhább már rögtön a sütés után is. Viszont a méz, a gyömbér, a fahéj és a szerecsendió miatt ennek a sütinek is kellemes, fûszeres íze van.
A receptet a Vidék Íze magazin decemberi számában találta meg anyukám és a hónap közepén meg is sütötte a korongokat. Az utolsó darabot január közepén ettem meg, szerintem akkor finomabb volt mint frissen. El is gondolkodtam rajta, hogy érdemes lenne 1-2 adaggal elkészíteni és fémdobozban tárolni, hogy ha váratlan vendégek érkeznek hozzánk, akkor legyen mivel megkínálni õket.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg puha vaj
- 4,5 dkg barna cukor
- fél kávéskanál õrölt gyömbér ...