Csokis kiflik
sponsored links
Hozz?val?k:
250 g liszt
50 g kaka?por
150 ml langyos tej,( vagy n?v?nyi tej )
3,5 g instant ?leszt?
40 g cukor
Egy csipet s?
1db kis m?ret? toj?s
50 g olvasztott vaj,vagy margarin
Tov?bb?: kb. 2 t?bla csokol?d? ?s egy darab toj?s a kiflik leken?s?hez.
Elk?sz?t?se :
A langyos tejben futtassuk fel az ?leszt?t.
Egy t?lba a vaj kiv?tel?vel m?rj?k ki a t?bbi hozz?val?t.
?nts?k hozz? az ?leszt? ?s dagasszunk egy k?nny? l?gy t?szt?t,k?zben dolgozzuk bele az olvasztott vajat is.
Takarjuk le ?s kelessz?k dupl?j?ra.
?n ezt a m?veletet mindig a dagaszt?g?pre b?zom.
A megkelt t?szt?t k?r alak?ra ny?jtsunk ki,?s v?gjuk nyolc egyenl? cikkekre.
T?lts?k meg csokol?d?val ?s tekerj?k fel ?ket.
Tegy?k egy s?t?pap?ros tepsire,kiss? t?vol egym?st?l ?s kelessz?k m?g 20 percig.
K?zben meleg?ts?k el? a s?t?t 180 fokon.
S?t?s el?tt felvert toj?ssal kenj?k le a kiflik tetej?t ?s ?gy tegy?k be a s?t?be s?tni,kb. 15 perc alatt meg is s?lnek.
F?zis k?pek :