CSOKIS-KARAMELLES T?LT?TT CUPCAKE

2022-03-21

sponsored links

 

csokis-karamelles t?lt?tt cupcake


L?nyom n?vnapj?ra dobtam ?ssze. Van vele egy kis mel?, mert kiss? t?lbonyol?tottam, de szerintem nagyon meg?ri megk?zdeni vele. Szuper finom.

Hozz?val?k
12 db. muffinhoz

25 dkg liszt
2 ek. kaka?
1 cs. s?t?por
1/2 kk. s?
10 dkg cukor
10 dkg ?tcsokol?d?
10 dkg vaj
5 cl. ?tolaj
2,5 dl tej
2 eg?sz toj?s

kr?m

50 dkg Mascarpone
2 dl habtejsz?n
2 ek, van?li?s cukor 
1 dl karamellkr?m
5 ek. pralin?
1 tk. expressz zselatin

t?ltel?k

karamellkr?m
pralin?

karamellkr?m

25 dkg cukor
2 dl v?z
2 kk, ?tkez?si kem?ny?t?

pralin?

15 dkg cukor
5 szem di? 



Elk?sz?t?s

Egy t?lban keverd el a lisztet, s?t, kaka?t, cukrot ?s a s?t?port.
Egy ed?nyt t?gy oda g?zf?rd?nek ?s a vajat, az ?tolajat ?s az ?tcsokit olvaszd ?ssze f?l?tte.
Keverd el a k?t eg?sz toj?st ?s a tejet a langyosrh?lt csokis kever?kben, majd a k?t t?l tartalm?t egynem?s?tsd. 
Helyezd a kapszlikat a muffin s?t?form?b ?s fagyiskan?llal egyenletesen adagold bele a t?szt?t.
170 fokon, l?gkever?ssel s?sd k?szre, kb. 20 perc. Megrepedezik a teteje, amikor 
elk?sz?l.

Karamell?z?ld meg a cukrot, amikor sz?p borosty?nsz?n?, akkor ?ntsd fel a kem?ny?t?vel kikevert hideg v?zzel. Hagyd felforrni, majd 3 percig forrald kis l?ngon. Hagyd kih?lni.

Karamell?z?ld meg a 15 dkg cukrot is, amikor ez is sz?p borosty?nsz?n?, dobd bele a di?kat ?s ?ntsd egy szilikonlapra. Hagyd v?konyan sz?tfolyni ?s megdermedni. V?g?l a megkem?nyedett di?s karamellt t?rd ?ssze es egy apr?t?g?p seg?ts?g?vel dar?ld le.

Verd kem?ny habb? a tejsz?nt, majd add a szoba h?m?rs?klet? Mascarpon?hoz. Mehet bele a van?li?s cukor, a zselatin ?s a karamellkr?m fele. ( amennyiben h?gabb a Mascarpone, akkor t?bb expressz zselatin kell bele) Elektromos habver?vel keverd egynem?, s?r? kr?mm?, majd legv?g?l egy spatul?val keverd el benne a di?s karamell?rlem?nyt. Felhaszn?l?sig tedd a h?t?be.
Az elk?sz?lt ?s teljesen kih?lt muffinok k?zep?be k?sz?ts egy-egy lyukat, mondjuk egy almamagoz?val. Minden lyukba t?lts egy te?skan?lnyi karamellt ?s pralin?t, majd tuszkold vissza kiemelt t?sztadarabot.
T?ltsd a kr?met egy habzs?kba ?s vastag csillagcs? seg?ts?g?vel d?sz?tsd meg a tort?csk?kat.






Csak, mert szeretem...kreat?v gasztroblog A Facebookon ?s Instagrammon is

Folytats a blogon ... https://csaak.blogspot.com/2022/03/cs...

sponsored links

Keres?s