Csokipuding megbolondítva egy kis gyümölcszselével

2010-11-15

sponsored links


Nincs hétvége desszert nélkül!

A hétvégére sok program volt betervezve, így elsõ látásra úgy tûnt, nem lesz idõ a Márton napi liba mellett idõigényes desszert elkészítésére. Megakadt azonban a szemem a boltban az étcsokis Dr.Oetker pudingon. Gondoltam ez még jó lehet valamire...

Az édes étcsoki alá egy kis fanyar gyümölcsréteg, megbolondítva tejszínhabbal... Ezt találtam ki! Íme!


Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 2 db Dr. Oetker eredeti puding étcsokoládé
  • 8 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 ek cukor
  • 1 doboz mirelit vegyes piros gyümölcs (málna, szeder, ribizli) vagy friss!
  • 4 lap Dr. Oetker lapzselatin
  • 1 zacskó Bourbon vaníliás cukor
  • 1 ek méz
  • 1 csík citromhéj

Elkészítése:

A gyümölcsöt egy kis lábosba 2 dl vízzel együtt elkezdem melegíteni, közben hozzáadom a vaníliás cukrot  és a mézet. Zöldséghámozóval egy csíkot lehámozok a citromról és azt is beledobom a lábosba. Ha felforrt, lehúzom a tûzrõl, kiveszem belõle a citrom héját és botmixerrel pürésítem. Ezután egy nagy szûrõn átpasszírozom a gyümölcspépet, hogy megszabadítsam a magoktól. Visszaöntöm a lábosba, újra a tûz fölé teszem.

Közben a használati útmutató szerint beáztatok 4 db lapzselatint (kb. 5 percre). Ha ismét forr a gyümölcs, beledobom a 4 db kifacsart zselatinlapot és kézi habverõvel jó alaposan elkeverem a felolvadó zselatint. Lehúzom a tûzrõl és 4 db üvegpohárba arányosan elosztom a gyümölcspürét. Lehûtöm!

A legjobb, ha egy egész éjszakán át a hûtõben várakoznak!

Másnap 8 dl tejjel, 1 dl tejszínnel és 3 ek cukorral elkészítem a pudingot és a poharakba kiporciózom a gyümölcsréteg tetejére. 

Vissza a hûtõbe! 

Amint jól lehûl, már ehetjük is! 

A maradék 1,5 dl tejszínt kemény habbá verem és ezzel kínálom a gyümölcszselés pudingot.


Folytats a blogon ... zsofakanal.blogspot.com/2010/11/csoki...

sponsored links

Keres?s