Csokiparány gazdagon

2014-01-24

sponsored links

Az alábbi recept némileg hasonlít a Szezámparány, szezámrúd receptjéhez, de mégis egészen más – sokkal gazdagabb!

Hozzávalók és elkészítés egyben:csokiparánygazdagon

  • Egy tepsi fél centis tésztával való kikenéséhez a következõ mennyiségeket ajánlom:
    • 20 dkg lenmagpelyhet 2-2,5 dl vízzel önts fel, hogy jól megszívja magát az anyag, inkább kezd kevesebb vízzel, melyhez még mindig utána lehet önteni
    • 20 dkg szezámpelyhet, vagy õrölt szezámot is keverj az alaphoz – Akinek nem jön be szezám, annak a továbbiakban a keverékbe tett õrölt mag mennyiségének megemelését javaslom!
    • 20 dkg õrölt dió, vagy mandula, vagy mogyoró
    • Stevia eritrittel keverve (pl. NaturCookta termék) – ízlés szerint dönts
    • Szárított vanília 1 kávés kanállal kerül a tésztába, továbbá tegyél mézeskalács keveréket, reszelt bio citromhéjat, vagy egy kevés ascorbinsavat bele
    • Darálj le 30 dkg aszalt gyümölcsöt – bármi lehet -, én arany mazsolát és isteni lágy aszalt sárgabarackot õröltem egészen apróra és kevertem az egyvelegbe
    • A masszát jól keverd el, majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe egyengesd el
    • Nem kell elõmelegíteni a sütõt, hanem a legeslegkisebb fokozaton kb. 45 percit szárítva süsd a süteményt; Nézz rá sütés közben, mert az alja könnyen megég!
    • A süti állaga nem lesz kemény, csak amikor a sütõbõl kivéve száraz, akkor keményedik meg valamennyire
    • 15 dkg 90%-os csokoládéhoz tegyél hozzá 2 evõkanál kókuszzsírt, és állandóan kevergetve olvaszd fel
    • Ezzel a csokimázzal öntsd le az alaptésztát
    • Amikor megdermed, akkor tetszõleges formában vágható lesz a sütemény

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=20755

sponsored links

Keres?s