Csokiparány gazdagon
sponsored links
Az alábbi recept némileg hasonlít a Szezámparány, szezámrúd receptjéhez, de mégis egészen más – sokkal gazdagabb!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Egy tepsi fél centis tésztával való kikenéséhez a következõ mennyiségeket ajánlom:
- 20 dkg lenmagpelyhet 2-2,5 dl vízzel önts fel, hogy jól megszívja magát az anyag, inkább kezd kevesebb vízzel, melyhez még mindig utána lehet önteni
- 20 dkg szezámpelyhet, vagy õrölt szezámot is keverj az alaphoz – Akinek nem jön be szezám, annak a továbbiakban a keverékbe tett õrölt mag mennyiségének megemelését javaslom!
- 20 dkg õrölt dió, vagy mandula, vagy mogyoró
- Stevia eritrittel keverve (pl. NaturCookta termék) – ízlés szerint dönts
- Szárított vanília 1 kávés kanállal kerül a tésztába, továbbá tegyél mézeskalács keveréket, reszelt bio citromhéjat, vagy egy kevés ascorbinsavat bele
- Darálj le 30 dkg aszalt gyümölcsöt – bármi lehet -, én arany mazsolát és isteni lágy aszalt sárgabarackot õröltem egészen apróra és kevertem az egyvelegbe
- A masszát jól keverd el, majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe egyengesd el
- Nem kell elõmelegíteni a sütõt, hanem a legeslegkisebb fokozaton kb. 45 percit szárítva süsd a süteményt; Nézz rá sütés közben, mert az alja könnyen megég!
- A süti állaga nem lesz kemény, csak amikor a sütõbõl kivéve száraz, akkor keményedik meg valamennyire
- 15 dkg 90%-os csokoládéhoz tegyél hozzá 2 evõkanál kókuszzsírt, és állandóan kevergetve olvaszd fel
- Ezzel a csokimázzal öntsd le az alaptésztát
- Amikor megdermed, akkor tetszõleges formában vágható lesz a sütemény