Csokilepény
sponsored links
Mégpedig eléggé veszedelmes, mivel annyira finom, hogy szinte elmondhatatlan és leírhatatlan. És egészséges, nem hizlal ( na jó, nem hizlal olyan nagyon:)), és VEGÁN!!!!
a tésztához:
10 dkg tönkölyliszt
10 dkg kölesliszt
fél dl kókuszolaj
kb. fél dl rizstej
1 tk szódabikarbóna
2 ek xilit
a krémhez:
1 csomag csokoládé pudingpor ( vegán )
1 tábla étcsokoládé
3 ek xilit
fél dl kókuszolaj
4 dl mandulatej
-a tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk – lehet, hogy picit több tej kell. Hûtõszekrényben pihentetjük 1-2 órát – nálam ez elmaradt, egybõl sütöttem.
– kinyújtjuk és tepsibe ügyeskedjük, 180 C-on kb. 15-18 perc alatt készre sütjük
– a krémhez a pudingot klasszikus módon megfõzzük, majd még forrón belekeverjük a csokit és a kókuszvajat. Mikor összeolvadt ráöntjük a kisült tésztára és kihûtjük.
Tippek:
- házi csokipudinggal is készíthetjük: 2,5 dkg zabpehelyliszt, 2,5 dkg kukoricakeményítõ, 2 ek cukrozatlan kakaópor a 4 dl tejhez
- jófajta lekvárral megkenhetjük a kisült tésztát
- próbáljunk úgy ügyeskedni, hogy a tészta és a krém is meleg legyen, így mire kihûl, jól összeérik.
Alapötlet: Stõhr Gréta Facebook oldala