Csodasajtos
sponsored links
A legfinomabb sajtos r?gcs?lni val?, amit eddig s?t?ttem! Pedig mindegyiket szeretem val?j?ban, ? de ez t?nyleg nagyon finom, ?s m?g m?snap is ugyanolyan, mintha frissen s?lt volna. R?ad?sul ha j?l z?r?d? dobozban t?roljuk, akkor hetekig ilyen is marad. Egyszer? (csak n?h?ny hozz?val?s, ?sszegy?r?s, ny?jt?s, s?t?s) ?s gyors, hiszen pihentet?s n?lk?l hamar elk?sz?l.
Szombaton kora reggel k?sz?tettem az aznapi kir?ndul?sra ?s annyira ?zlett, hogy eg?sz nap r?gcs?ltuk. ?? A r?la k?sz?lt k?pek most nagyon egyszer?ek, mivel a kir?ndul?s el?tt csak 1-2 gyors fot?t k?sz?tettem, nem volt id? kipakolni a fot?s kell?keket.
Hozz?val?k:
kb. 2 nagy g?ztepsihez
20 dkg reszelt sajt (a legjobb, ha t?bbf?le, de csak trappista is j?)
20 dkg vaj vagy margarin
25 dkg finomliszt
3 toj?ss?rg?ja
f?l csomag s?t?por (6 g)
2 k?v?skan?l s?
1 csapott te?skan?l ?r?lt csemege paprika
1 k?v?skan?l ?r?lt bors
+ a tetej?re 1 nagyobb toj?ss?rg?ja, 2-3 dkg reszelt sajt, szez?mmag, lenmag
A s?tem?nyes k?nyvem megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A lisztet ?sszekeverj?k a s?t?porral, s?val, borssal, paprik?val ?s a reszelt sajttal. Elmorzsoljuk a vajjal, majd hozz?adjuk a toj?ss?rg?kat ?s ?sszegy?rjuk a t?szt?t. K?nnyen kezelhet?, j?l ny?jthat? legyen a t?szta, de ne legyen ragacsos. A megfelel? ?llag el?r?s?hez adhatunk m?g hozz? pici lisztet vagy vajat/margarint.
- A t?szt?t kiny?jtjuk kb. 6-7 mm vastagra, a tetej?t lekenj?k a toj?ss?rg?val, meghintj?k reszelt sajttal ?s a magvakkal, majd tetsz?s szerinti form?ra felv?gjuk vagy kiszaggatjuk.
- S?t?pap?ros tepsire rakjuk ?ket ?s el?meleg?tett 170 fokos, l?gkever?ses s?t?ben kb. 12-13 percig s?tj?k. A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet! Ne s?ss?k t?l, amikor m?r sz?p aranys?rg?k, vegy?k ki a s?t?b?l!