Csirkés-gombás raguval töltött cukkinis palacsinta

2010-07-24

sponsored links


Múltkorjában a kezembe akadt egy kicsit régebbi egész pontosan 3 éves fõzõs újság.Találtam benne egy igazán finom pont idõszerû receptet.Elolvastam kb 10x,hogy tuti finom lesz-e,ízleni fog-e a családnak?Na kérem szépen felesleges energia volt ennyiszer rágódni rajta,mert valami isteni finom volt,és mindenki úgy ette,mint akik 2 napja nem kaptak enni..:))

Hozzávalók:40 dkg zsenge cukkini,2 tojás,fél kk só,kb 20 dkg finomliszt,2 dl víz,kis poharas natúr joghurt.

sütéshez:olaj

Töltelékhez:40 dkg csiperkegomba(én konzerv gombát használtam),2 csirkemell,1 ek magyaros fûszerkeverék,3 ek olaj,só,fél mokkáskanál õrölt bors,fél csokor petrezselyem.


Tálaláshoz:4 dl tejföl,15 dkg reszelt sajt

A cukkinit megmossuk,meghámozzuk,majd kis lyukú reszelõn lereszeljük.
A tojásokat felverjük,megsózzuk,a liszttel,vízzel,és a joghurttal sûrû palacsinta tésztát keverünk belõle. Beletesszük a kinyomkodott reszelt cukkinit.
1 evõkanálnyi olajat felforrósítunk,és a cukkinis masszából 1 kis merõkanálnyit rámerünk. Kicsit erõsebb lángon sütjük kb 2 percig,majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Tányérra csúsztatjuk,és ugyan így sütjük a következõket is. A palacsinták sütése közben a gombát megtisztítjuk,fölszeleteljük.A csirkemellet apró kockára vágjuk,majd egy nagy serpenyõbeforró olajon megpirítjuk.sózzuk,és megszorjuk a fûszerkeverékkel.hozzá adjuk a gombátés még 3-4 persig sütjük együtt õket,és finomra vágott petrezselyemmel fûszerezzük. Tálaláskor a palacsintákra rárakjuk a ragut és félbehajtjuk.Tetejüket tejföllel meglocsoljuk,és reszelt sajttal megszórjuk.

Folytats a blogon ... tokmagifoz.blogspot.com/2010/07/csirk...

sponsored links

Keres?s