Csirkés cukkinitallér

2018-07-03

sponsored links


Idén is sok szép cukkini terem a kertben. Tegnap levettem egy kisebb darabot, amibõl most egy könnyû kis húsos fogás készült vacsorára. Nagyon egyszerû, és még a kis maradék csirkemellet is fel tudtam használni, ami már nem igazán lett volna elegendõ más ételhez. A kapor igazán kellemes aromát kölcsönzött az ételnek. Ha épp nincs otthon zabpehelyliszt, akkor természetesen fehér liszt is jó bele. Igaz, nem túl nagy adag, de nálunk két felnõttnek pont elegendõ volt.
Hozzávalók 7-8 tallérhoz:
*1 kis cukkini (Kb. 25 dkg)
*1 púpozott kk só
*20 dkg csirkemellfilé
*10 dkg mozzarella
*2 nagyobb tojás
*1 kis csokor friss kapor
*2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 nagy csipet õrölt bors
*2 púpozott ek zabpehelyliszt
*pár ek olaj a sütéshez

A megtisztított cukkini két végét levágjuk, a reszelõ nagy lyukán lereszeljük. Meghintjük 0,5 kk sóval, összeforgatjuk, és félretesszük.
A sajtot vékony csíkokra, a csirkét nagyon apró kockára vágjuk, összekeverjük az összevágott kaporral, a tojásokkal, a kicsavart cukkinival, a zúzott fokhagymával, a borssal, a maradék sóval, és a liszttel.
Felforrósított serpenyõben pár evõkanál olajon 1-1 evõkanálnyi masszát elsimítunk, majd mindkét oldalát megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/07/csirk...

sponsored links

Keres?s