Csirketorta

2010-05-12

sponsored links

Múlt hét szombaton Mikulás ünnepségre voltunk hivatalosak, ahol vacsorával is készült a házigazda. Így arra gondoltam, hogy ebédre csak valami könnyû ételt dobok össze. Mivel idõm nem nagyon volt bevásárolni, így az itthon található élelmiszerekbõl okoskodtam. Találtam a mélyhûtõben csirkemellet, a hûtõben bacont, sajtokat, sonkát. Az alapanyagokat tekintve, valahogy adta magát egy jó kis csirketorta.

Hozzávalók60 dkg csirkemell
15 dkg füstölt sajt (Karaván)
15 dkg trappista sajt
kb. 30 dkg bacon (nagy csomagból maradt pár szelet)
20 dkg szeletelt gépsonka
2-3 db tojás
liszt
só, bors



ElkészítésA csirkemelleket megmostam, majd felszeleteltem. Enyhén megsóztam, frissen õrölt borssal megszórtam. (A 60 dkg esetemben 3 fél mell volt, amit 9 szeletre vágtam.) A kétféle sajtot, apró lyukú sajtreszelõn, lereszeltem. Egy jénait kibéleltem bacon-el. A csirkemell szeleteket lisztbe, tojásba, majd az összekevert reszelt sajtba forgattam, a szalonnára fektettem, és befedtem sonkaszeletekkel. Innentõl kezdve addig folytattam a rétegezést, amíg a hozzávalókból tartott (szalonna, hús, sonka). Az utolsó sonkaréteget megszórtam a maradék reszelt sajttal, majd lefedve, elõmelegített sütõben, 180 fokon 50 percig sütöttem.
Az 50 perc leteltével levettem a jénai tetejét és csak légkeverésen még 3-5 percig pirítottam a tortát. Krumplipürével tálaltam, de másnap hidegen, kenyérrel és csemege uborkával is mennyei volt.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/12/csir...

sponsored links

Keres?s