Csirkesz?v grillen
sponsored links
Hozz?val?k (kb 2-4 szem?lyre, att?l f?gg?en mennyire j?n be a dolog):
500 gr csirkesz?v
grillny?rsak
f?st?lt s?
szemes bors frissen ?r?lve
p?r csepp ?tolaj
A m?rtogat?shoz:
1 kis fej lilahagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem z?ldje (ha siker?l beszerezni, koriander z?ldje)
feh?r szez?mmag
sz?jasz?sz
szez?molaj
ol?vaolaj
sz?nes bors
Elk?sz?t?se:
Aj?nlom az inspir?ci?t ad? recept elk?sz?t?s?t, de abban vannak olyan hozz?val?k, amiket nem tartunk felt?tlen?l otthon. Az ?n verzi?m egyszer?bb, a technika a l?nyeg igaz?b?l, mindenki saj?t ?zl?s?re form?lhatja azt?n.
A sz?veket el?k?sz?tj?k, ami annyit jelent, hogy a sz?v tetej?t lev?gjuk (ahol az erek l?tszanak ?s kicsit zs?ros is lehet), majd hossz?ban kett?v?gjuk ?gy, hogy egyben maradjon (mint egy nyitott szelet h?s). Ezeket a f?lbev?gott sz?veket azt?n a kisebb m?ret? grillny?rsra h?zzuk, hogy sz?pek, egyenesek maradjanak. Ezt k?vet?en a sz?vny?rsakat p?r csepp olajjal megolajozzuk, s?zzuk, borsozzuk (frissen teker?nk r? borsot) ?s a nagyon forr? grillen oldalank?nt 2-4 percig s?tj?k. Ennyi az eg?sz.
A m?rtogat?shoz minden hozz?val?t nagyon finomra v?gunk, majd a ny?rsakra, vagy a ny?rsak mell? tessz?k, hogy mindenki tunkolhassa.
Egy grillez?s m?lt? fog?sa lehet, el?sz?r lehet f?lve ny?lnak hozz?, de ha megk?stolj?k, lehet kev?s is lesz...