Csirkepaprik?s galusk?val, joghurtos uborka sal?t?val (reform)
sponsored links
Csirkepaprik?st eg?szs?gesen is lehet k?sz?teni, pl ha megv?lasztjuk, hogy milyen h?sb?l k?sz?lj?n, kev?s, min?s?gi zsirad?kot haszn?lunk, illetve eg?szs?gtelen habar?s helyett egy kis k?nny? tejsz?nt adunk hozz?, alacsony sz?nhidr?ttartalm? liszttel. Az is nagyon fontos, hogy milyen k?rettel fogyasztjuk.
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
- 60 dkg csirkemell
- 1 v?r?shagyma
- 2 dl zs?rszeg?ny tejsz?n
- 2 ev?kan?l liszt (zabliszt, vagy csicseribors? liszt)
- 1 te?skan?l balzsamecet
- 1 te?skan?l eritrit
- s?, bors
- 1,5 ev?kan?l pirospaprika
- kev?s ol?vaolaj
A galusk?hoz (vagy nokedlihez):
?n ezt a receptet haszn?ltam: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/06/szafi-fitt-paleo-nokedli.html
Az uborkasal?t?hoz:
- 2 k?gy?uborka
- 1 cikk fokhagyma
- 1 dl s?r? nat?r joghurt
- 1 ev?kan?l apr?ra v?gott kapor
- 2 ev?kan?l ol?vaolaj
- n?h?ny csepp balzsamecet (vagy ecet)
- s?
Elk?sz?t?se:
- A h?st kock?ra v?gjuk.
- Egy ed?nyben az apr?ra v?gott hagym?t lepir?tjuk, megsz?rjuk paprik?val, ? felntj?k 2 dl v?zzel. K?zepes t?z?n addig f?zz?k, am?g a lev?t majdnem elf?tte, ezalatt finom szaft keletkezik.
- R?dobjuk a h?st, ?tforgatjuk, ?s annyi vizet ?nt?nk r?, amennyi h?romnegyedig ellepi. Fed? alatt puh?ra f?zz?k, majd behabarjuk liszt-tejsz?n-reszelt fokahgyma kever?kkel. S?val, borssal, ecettel, cukorral ?zes?tj?k.
- A nokedlihez a hozz?val?kat kikavarjuk, ?s vizet forralunk egy faz?kban. Kiskan?llal nokdliket szaggatunk, ?s kif?zz?k, majd lesz?rj?k, ?s hideg v?zzel le?bl?tj?k.
- Az ubork?t nagyon v?konyra gyaluljuk, bes?zzuk, ?s 10 percig ?llni hagyjuk, Ekkor kicsvarjuk, ?s egy t?lban olajjal ?sszeforgatjuk. V?g?l fokhagym?s-kapros joghurttal kikeverj?k, s?zzuk ?zl?s szerint.
- A paprik?s ?s a nokedli mell? k?n?ljuk.