Csirkenyárs borsos-csokoládés mártással
sponsored links
Pár éve ajándékba kaptam egy "Partifalatok" címû receptkönyvet, és szomorúan kostatáltam, hogy alig van benne olyan recept, amit szívesen elkészítenék. Persze ez csak a finnyásságom miatt van. Nemrégiben aztán újra elõvettem a könyvet, és belelapoztam, hátha azóta mégis megkívánok belõle valami olyat, amin addig nem akadt meg a szemem. Azt nem mondom, hogy a most választott recept hozzávalóit tekintve hatalmas változást jelent az ízlésemet illetõen, de azt azért elmondhatom, hogy a mártás elsõ látásra korábban biztos nem lett volna túlzottan szimpatikus. Most végre elég bátorságot éreztem ahhoz, hogy elkészítsek egy ilyen ízkombinációjú ételt, és meg kell mondjam, kellemesen csalódtam, mert nagyon ízletesnek találtam ezt a pikáns mártást. A hús persze nem egy nagy valami, hiszen itt a mártás a lényeg.
A recept eredetileg nem ír csilit, viszont ánizst igen, amit - bátorság ide vagy oda - eszem ágában sem állt beletenni. Aki viszont még pikánsabbá szeretné tenni, az tegyen bele nyugodtan.
Hozzávalók kb. 10 nyárshoz (5 személyre)
Húsnyársakhoz:
1 kg csirkemellfilé (lehet pulykából is)
õrölt feketebors
só
Mártáshoz:
3 szárított pepperoni ...