csirkemellel rakott spenót fetával
sponsored links
Aki nem evett még "igazi" spenótot (vagy utoljára gyerekkorában), annak ideje vennie egy zacskóval. A különbséget a friss és a fagyasztott verzió között zongorázni lehet. Ugyanakkor az elõkészítése nem igényel több munkát, mint a fagyasztott változat felengedése.
Hozzávalók 2 adaghoz
fél kg friss spenót (az se baj, ha bébi)
400 g csirkemell, apró kockákra vágva
egy evõkanál keményítõ
egy evõkanál kókuszzsír
2 dl 10 %-os görög joghurt (vagy tejföl, natúr joghurt, tejszín)
egy db tojás
50 g light feta
gyros fûszer, szerecsendió, fokhagyma, só, bors
A spenótot egy jókora méretû lábasba pakoljuk, alá töltünk egy fél dl vizet, lefedjük, és megvárjuk, míg a gõz jól átjárja. Ha ez megtörtént, fakanállal átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és szerecsendióval ízesítjük. Kicsit átvágjuk, hogy a levelek ne legyenek olyan óriásiak.
A húst elkeverjük a keményítõvel. A kókuszzsírt felhevítjük, és addig forgatjuk benne a csirkedarabkákat, amíg aranybarnára nem sülnek. Ekkor gyros fûszerkeverékkel ízesítjük.
A görög jughurtot elkeverjük a tojással, picit megsózzuk.
Egy szilikon formába rétegezzük a spenótot és a húst, meglocsoljuk a joghurttal, és rámorzsoljuk a sajtot. Sütõben aranybarnára pirítjuk.
Egy adag: 490 kcal