Csirkemell õzgerincben

2010-07-19

sponsored links



Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé
450 g bacon
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem
15 dkg füstölt sajt
25 dkg gomba
2 zsemle
2 tojás
1 dl tejföl
3 ek liszt
bors
vaj
zsemlemorzsa


A hagymát kis olivaolajon megfonnyasztom, majd ráteszem az apróra vágott gombát. Sózom, borsozom, majd fedõ alatt puhára párolom. Egy tálban a zsemléket fokhagymás tejbe áztatom, kifacsarom, összekeverem a párolt gombával, a kis kockákra vágott csirkemellel, a tojással, a kis darabokra vágott sajtkockákkal, tejföllel, a petrezselyem zölddel, sóval, borssal, majd a végén hozzáteszem a lisztet.

Az õzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük a szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak. A masszát a formába kanalazzuk, és ráhajtjuk a kilógó szalonnát. A maradék szalonnát  a tetejére simítjuk. 





Elõmelegített sütõben 200 fokon 40 percet sütjük. Kiborítjuk egy tepsire, és további kb 10-15 percet sütjük, míg a szalonna megpirul. Jó étvágyat!







Folytats a blogon ... mennyorszagkonyhaja.blogspot.com/2010...

sponsored links

Keres?s