Csirkemell medvehagymapiskótában, fokhagymás-tejszínes újborgonyával

2010-04-16

sponsored links


Hozzávalók:
A csirkemellhez:

1 csirkemell filé
15-20 medvehagyma levél
2 tojás
5 dkg liszt
? kiskanál kakukkfû
só, bors
vaj, olívaolaj
2 szelet bacon

A körethez:

1 kg újburgonya
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

A medvehagymát levelenként megmostam, jól leráztam a vizet, majd vékony csíkokra vágtam. A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjébõl egy csipet sóval kemény habot vertem. A tojások sárgáját elkevertem a liszttel és a kakukkfûvel, sóval és frissen õrölt borssal ízesítettem. Jól összekevertem a medvehagymacsíkokkal, majd óvatosan hozzáadtam a tojásfehérje habot. Egy kb. 20x25 cm-es tûzálló tálat kivajaztam, megszórtam liszttel és elterítettem benne a medvehagymás masszát. 180 fokra elõmelegített sütõben légkeveréssel 7 percet sütöttem. 
A csirkemellet hosszában vékony csíkokra vágtam, enyhén megsóztam. Egy serpenyõben felmelegítettem egy evõkanál vajat és egy evõkanál olajat. A csirkemell csíkokat a forró serpenyõben 4-5 perc alatt megsütöttem.
A medvehagyma piskótát kiborítottam a tûzálló tálból. Keresztben 2 részre vágtam. A csirkemellet eligazítottam a medvehagymás szeletek közepén, majd feltekertem. Egy-egy szelet baconnal körbetekertem, hogy ne nyíljon szét a piskóta. 200 fokra elõmelegített sütõben néhány perc alatt megpirítottam.
A körethez az újburgonyát alaposan megmostam, felkockáztam. Konyharuhával a vizet leitattam róla. Forró olajban megsütöttem. A fokhagymákat megpucoltam, fokhagymanyomón átnyomtam, belekevertem a tejszínbe. A burgonyát papírtörlõre szedtem, leitattam az olajat, megsóztam, majd összekevertem a tejszínes fokhagymával.
A megsült húst felszeleteltem és a tejszínes burgonyával körítve tálaltam.



Folytats a blogon ... manokonyha.blogspot.com/2010/04/csirk...

sponsored links

Keres?s