Csirkemell fehérboros mártással
sponsored links
1 kg kicsontozott csirkemell, 1 hagyma, 2 dl száraz fehérbor, 0,5 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, bors, majoránna, 8 csiperkegomba, 2 evõkanál tehéntúró, olaj.
a burgonyafánkhoz: 50 dkg liszt, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 2 tojás, 1 tasak szárított élesztõ, 1 dl langyos tej, 1 teáskanál cukor, 1 evõkanál só.
Elkészítése:
A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Egy tûzálló tálba rakjuk, és elõmelegített sütõben 10-15 percig sütjük. A hagymát apróra vágjuk, kb. felét összekeverjük a túróval, majd kevés ...