Csirkem?j zellerp?r?vel
sponsored links
Hozz?val?k (2 f?re):
- 300 g csirkem?j
- 1 db kisebb fej v?r?shagyma
- 1 ek ol?vaolaj
- s?
- bors
- paprika
- major?nna
- 1 db nagyobb fej zellergum?
- 1 kis poh?r zs?rszeg?ny joghurt
- petrezselyem - d?sz?t?shez
- A zellergum?t megh?mozzuk ?s v?konyka szeletekre v?gjuk, majd egy kev?s s?s v?zben puh?ra f?zz?k. Akkor lesz a legfinomabb, ha mire megf? a zeller, addigra szinte teljesen elf? r?la a v?z. Ha m?r puha, akkor hozz??ntj?k a joghurtot ?s kr?mesre turmixoljuk.
- K?zben, egy kev?s olajon megdinsztelj?k az apr?ra v?gott v?r?shagym?t, majd r?tessz?k a m?jat, ?s lefedve, de id?nk?nt megforgatva, j?l ?ts?tj?k. Amikor majdnem k?sz, f?szerezz?k s?val, borssal, paprik?val ?s major?nn?val.
- T?laljuk a zellerp?r?t a csirkem?jjal, hints?k meg az apr?ra v?gott petrezselyemlev?llel.
Megjegyz?sek, tapasztalatok:
- A recept forr?sa: egy.hu, kisebb m?dos?t?sokkal.
- "A csirkem?j m?ltatlanul kev?s alkalommal ker?l az asztalunkra, pedig egy igazi multivitamin ?s t?panyagbomba. Ezzel szemben nem kal?riabomba, s?t, viszonylag kev?s kal?ria van benne (10 dkg/ 150 kcal). Vastartalma kiemelked?, de cinkb?l ?s szel?nb?l is jelent?s mennyis?get tartalmaz. B12, B6 ?s egy?b B-vitamin tartalma kiemelked?, ?ppen ?gy, mint a benne tal?lhat? feh?rjemennyis?g ? feh?rj?b?l ugyanis 10 dkg m?j k?zel 20 grammot tartalmaz, ami a csirkemell ar?nyaival szinte azonos." (Borb?s Marcsi, egy.hu)