Csirkecomb sörös zöldséggel
sponsored links
Nem is gondolná az ember, hogy ha sörrel fõzzük meg a csirkét és a zöldségeket, akkor milyen különleges lesz a végeredmény (és nem lesz tolakodóan sör ízû). Érdemes kísérletezni vele, mert nem csak sörös panírban kisütött húst készíthetünk sörrel, hanem pl. az alábbi majdnem egytálételt is. Köretnek jó hozzá a rizs is, de mi most krumplipürével ettük!
Hozzávalók:
8 csirkecomb (felsõ)
kb. 20 dkg sárgarépa
25 dkg csiperkegomba
1 csomag újhagyma
1 csokor petrezselyem
5 dl Altbier (vagy csak 3 dl, ha ilyen kiszerelésben kapunk)
1 pohár fõzõtejszín
4 ek. mustár
1/2 tk. pirospaprika, só, bors, pici liszt
kevés olaj
Hozzávalók:
8 csirkecomb (felsõ)
kb. 20 dkg sárgarépa
25 dkg csiperkegomba
1 csomag újhagyma
1 csokor petrezselyem
5 dl Altbier (vagy csak 3 dl, ha ilyen kiszerelésben kapunk)
1 pohár fõzõtejszín
4 ek. mustár
1/2 tk. pirospaprika, só, bors, pici liszt
kevés olaj
- Elõször pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk õket falatnyi darabokra (gombákat negyedbe, sárgarépát karikára). A hagymát és a petrezselymet is aprítsuk fel.
- A combokat tegyük egy zacskóba és szórjuk rá a pirospaprikát, a mustárt, a sót és a borsot. Jól dolgozzuk bele õket a combokba.
- Az olajon a csirkecombokat jól süssük elõ, majd tegyük ...