Csirke á la Marengo
sponsored links
Vissza-visszatérek a választott témámhoz, vagyis a könyvprojektemhez. Sok még a fõznivaló, sok munka van erre az évre is . Bornemissza Karola fõételeit szeretem a legjobban elkészíteni, egyszerûek és nagyszerûek, mintha nekem gyûjtötte volna spéci össze . Az alábbi recept is egy könnyû változat, és ráadásul ennivalóan finom .
Csirke á la Marengo
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemell, só, bors, liszt, 5 dkg vaj; a szószhoz: 10 dkg vaj, 1 kis fejhagyma, 1 sárgarépa, 3 evõkanál liszt, só, bors, fûszerpaprika, 1,5 dl paradicsomlé, 15 dkg gomba, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe mártogatjuk. Kevés vajban mindkét oldalukat kisütjük. Egy tûzálló tálba rakjuk a szeleteket egymás mellé, majd a következõ szósszal leöntjük. A szószhoz a vajban az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, néhány percig kavargatva sütjük, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavargatjuk, amíg kissé megbarnul. Megszórjuk fûszerpaprikával és felöntjük 2 dl hideg vízzel, majd ezután a paradicsomlevet, sózzuk és borsozzuk, majd besûrítjük. Végül belekavarjuk a darabokra vágott gombát. Ráöntjük a húsra, majd sütõben összesütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.