Csirke picatta s?lt karfiollal
sponsored links
Soha nem akartam szak?cs lenni, nem is lettem volna alkalmas. Ez?rt (is) megengedem magamnak, hogy amikor olyan ?telt k?sz?tek, amilyet m?r sokszor, akkor sem eg?szen egyform?ra siker?l. ?szint?n sz?lva nem is igyekszem, hogy ?gy legyen, ?n ?ppen azzal sz?rakozom, hogy legal?bb egy kicsit legyen m?s. Azt hiszem, ezzel pr?b?lom el?rni, hogy ne unjam meg a f?z?st, mik?zben m?r annyira sok ?ve f?z?k (az?rt nem mindennap), hogy nem is merek belegondolni. ?gy m?g mindig ?gy ?rezhetem, hogy ez kreat?v, alkot? folyamat.
A picatta (vagy piccata) az?ta nagyon sokszor szerepel n?lunk, ami?ta egy?ltal?n megismertem. Gyors, finom, ?s m?gis lehet vari?lgatni, p?ld?ul a lisztf?l?ket v?ltogatni, ?s ett?l m?s az ?ze, de m?g az ?llaga sem egyforma. Egyikt?l ropog?sabb, m?sikt?l puh?bb, ak?r k?l?nleges is lehet stb. Csirkemellb?l alig p?r perc alatt elk?sz?l, semmik?ppen nem szabad t?ls?tni, akkor lehetne el?rni azt, amit sokan gondolnak, azaz hogy a csirkemell ehetetlen?l sz?raz. Ha figyel?nk, nem marad nyers, de nem is sz?rad ki. Ak?r meg is lehet sz?rni pl. egy fogpiszk?l?val, ha ?tl?tsz? a l?, ami kibuggyan bel?le, akkor m?r ?ppen j?.
A kukoricaliszt ?s r?tesliszt kever?ke j? v?laszt?s, ha ropog?s k?rget szeretn?k. A f?szereket; s?t, fokhagyma-granul?tumot, kev?s pirospaprik?t, feh?r borsot is a lisztbe kevertem. (Most ?ppen ezeket.)
A kapribogy?-m?rt?sba ez?ttal egy kev?s tejsz?nt is tettem.
A karfiolt pedig nem f?ztem meg el?re, miut?n kisebb darabokra v?gtam, nyersen megsz?rtam z?ldf?szer-kever?kkel, olyannal, ami s?t is tartalmaz. Ezut?n olajjal megspricceltem, ?s aluf?li?val b?lelt tepsin sz?tter?tettem. 180 fokos s?t?ben s?t?ttem, am?g el?bb puha lett, majd megpirult ? tal?n kicsit t?ls?gosan is, de minket ez nem zavart.